|

Askeri helikopter düştü: 2 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Malatya'dan Ankara'ya intikal eden helikopterin Kayseri Pınarbaşı'nın güneyinde düştüğünü ve 2 pilot subayın şehit olduğunu bildirdi

Aa
00:00 - 7/03/2009 Cumartesi
Güncelleme: 16:25 - 7/03/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Askeri helikopter düştü: 2 asker şehit
Askeri helikopter düştü: 2 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Malatya'dan Ankara'ya intikal eden askeri helikopterin Kayseri Pınarbaşı'nın güneyine düştüğünü ve kazada 2 pilot subayın şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın meydana geliş nedeninin, kaza kırım heyetinin incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli aileleri, silah arkadaşları ve yüce milletimize başsağlığı dileriz" denildi.

Malatya'dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düştüğü belirlenen "Kobra" tipi askeri helikopterin, Ankara'ya değişim amaçlı gitmek üzere havalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre helikopter, Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'ndan saat 13.10'da, helikopter ve ekip değişimi için Ankara'ya gitmek üzere havalandı.

Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra yeniden havalanması planlanan askeri helikopterle Sarız ilçesi yakınlarında irtibat kesilince, cep telefonu sinyalleri izlenerek düştüğü yer belirlendi.

Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'nda görev yapan helikopterlerin, belli aralıklarla Ankara'ya gittikleri ve ekipleriyle birlikte görev değişikliği yapıldığı, düşen "kobra" tipi helikopterin de bu amaçla Malatya'dan havalandığı ifade edildi.


ŞEHİT ÜSTEĞMENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, düşen helikopterde uçucu personel olarak görev yapan ve şehit olan üsteğmenlerin Volkan Koçyiğit ile Faik Şimşek olduğu bildirildi. Şehit üsteğmenler için Kayseri'de tören düzenleneceği de kaydedildi.


ŞEHİTLERİN CENAZELERİ, BAŞKA BİR ASKERİ HELİKOPTERLE ALINDI

Malatya'dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düşen askeri helikopterde şehit olan üsteğmen Volkan Koçyiğit ve Faik Şimşek'in cenazelerinin enkazdan çıkarıldığı ve başka bir askeri helikoptere konularak götürüldüğü öğrenildi.

Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'ndan saat 13.10'da, helikopter ve ekip değişimi için Ankara'ya gitmek üzere havalandıktan sonra Sarız ilçesi yakınlarında düşen helikopterin yeri, cep telefonu sinyalleri izlenerek belirlendi.

Şehit olan üsteğmenlerin cenazelerinin, olay yerine gelen başka bir askeri helikopterdeki personel tarafından enkazdan çıkarılarak, helikopterle Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, olay yerine gazetecilerin girmesine izin vermiyorlar.

Jandarma arama-kurtarma ekiplerinin helikopter enkazına ulaşmak için yola çıktıkları, ancak henüz olay yerine ulaşamadıkları bildirildi. Yetkililer, bölgedeki kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığını, bu nedenle ulaşımın araçla yapılamadığını bildirdiler.

Bu arada helikopterin düştüğü bölgeye en yakın yerleşim yeri olan Kabaktepe köyüne gelen ambülanslar, şehit cenazelerinin helikopterle gönderildiğinin öğrenilmesinden sonra Kayseri'ye döndüler. Öte yandan TEDAŞ'a ait paletli kar aracının da enkaz bölgesine gitmek için yola çıktığı, ancak henüz olay yerine ulaşamadığı kaydedildi.


Başbuğ ve şehitlerin ailelerine baş sağlığı dilediler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 2 üsteğmen için Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve subayların ailelerine başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Abdullah Gül, Orgeneral İlker Başbuğ ve şehit üsteğmenlerin ailelerine birer başsağlığı telgrafı gönderdi.


ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de düşen helikopterde şehit olan 2 üsteğmen nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a baş sağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Recep Tayyip Erdoğan, telgrafta şunları kaydetti: "Kayseri'nin Sarız ilçesi yakınlarında askeri bir helikopterin düşmesi sonucu 2 üsteğmenimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim."


TOPTAN, BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kayseri'de düşen helikopterde şehit olan 2 üsteğmen için Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Köksal Toptan'ın mesajı şöyle: "Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde askeri bir helikopterin düşmesi sonucu uçuş personeli olarak görev yapan Volkan Koçyiğit ve Faik Şimşek isimli üsteğmenlerin şehit olmalarından derin üzüntü duydum. Vatani görevleri başında talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve şahsınızda tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile milletimize başsağlığı dilerim."


15 yıl önce