|

Asker sevki yok

Son 1 ay içinde 4 ayrı zehirlenme vakasının yaşandığı Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’na bir dönem acemi er sevkiyatı yapılmayacak. Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 24’e yükseldi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 02:49 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tedavileri devam eden askerleri hastanede ziyaret etti. Güvençer, durumları iyi olan 17 askerin taburcu edilmesinin beklendiğini bildirdi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tedavileri devam eden askerleri hastanede ziyaret etti. Güvençer, durumları iyi olan 17 askerin taburcu edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşanan son zehirlenme vakasının ardından, kentteki kışlalara bir dönem asker sevkiyatı yapılmayacağı öğrenildi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Güvençer, yemek hizmeti veren şirketin Manisa’daki yöneticileri ve çalışanlarından 3’ünün daha gözaltına alındığını, böylece gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini kaydetti.

KIŞLADA 5 HAFTA BAKIM

Alınan bilgiye göre, önümüzdeki cuma günü acemi erlerin yemin merasiminin yapılacağı Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki kışlalara bir dönem asker sevk edilmeyecek. Şu anda öngörülen süre bir dönem. Ancak bu süre, kışlalardaki hazırlıklara göre daha da uzayabilir. Manisa’daki zehirlenme şüphesine ilişkin önceki gün TBMM Genel Kurulunu bilgilendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da birliklere asker sevk edilmeyeceğini söylemişti. Işık, bu hafta yemin edecek askerlerin ayrılmasını müteakip hem doğu hem de batı kışlaya yani 1. Eğitim Tugayına en az beş hafta süreyle asker alınmayacağını açıklamıştı.

ŞEBEKE SUYU İDDİASI

Bu arada Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, zehirlenme vakaların “kentin şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Coşkun, “Kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor” dedi.

#Manisa
#Tugay
7 yıl önce