|

AŞKI YALAN MIYDI?

Diana-Dodi aşkına ilişkin "Diana ve Son Aşkı" adlı bir kitap, bu aşkın başka bir sevgiliyi kıskandırmak için yaşandığını öne sürdü.

.
00:00 - 26/06/2000 Pazartesi
Güncelleme: 12:42 - 15/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
AŞKI YALAN MIYDI?
AŞKI YALAN MIYDI?
İngiltere'de yayınlanan bir kitap, meşhur aşkın 'gerçek' olmadığını' yazdı

Bir İngiliz gazetesinde tefrika edilmeye başlanan kitap, Prenses Diana-Dodi Al Fayed aşkıyla ilgili, bugüne kadar gündeme getirilmeyen ilginç iddialalarda bulunuyor. Kate Snell adlı eski BBC yapımcısı yazar tarafından kaleme alınan "Diana ve Son Aşkı" adlı kitapta, Prenses'in ölümünden önce büyük aşk yaşadığı, hatta evlenmeyi planladığı öne sürülen Dodi Al Fayed'i sadece bir başka sevgiliyi kıskandırarak harekete geçirmek için kullandığı iddialarına yer veriliyor.

The Mail on Sunday gazetesinin dün yayınlamaya başladığı kitapta, Dodi ile Diana'nın ölümlerinden birkaç gün önce teknede öpüşürken görüldükleri fotoğrafın, "büyük bir aşkı yansıtan bir görüntü olmadığı, sadece inatçı bir sevgiliyi yola getirmek için özellikle verilen bir kıskandırma pozu olduğu" belirtiliyor.

Diana başkasına aşıktı

BBC televizyonunun ünlü Panaroma programının eski yapımcılarından Kate Snell, iddialarını kitap haline getirmeden önce, aralarında Hintli ünlü kriket oyuncusu Imran Khan'ın da bulunduğu pek çok aile yakınıyla, Diana'nın son sevgililerinden biri olduğu bilinen ünlü kalp cerrahı Hasnat Khan'la konuştu. Ünlü hekimin ailesi ve yakınları da kitapta yazılanları, yani Diana ile Khan'ın büyük bir aşk yaşadıklarını, ancak Khan'ın, Prenses'in kendisiyle evlenmek ve Kensington Sarayı'na yerleşmek konusundaki tekliflerini geri çevirmesinin ardından ikilinin arasına kara kedi girdiğini doğruluyor.


24 yıl önce