|

Aslanlı çeteyi migalka yaktı

Araçlarında tepe lambası (Migalka) kullanarak kendilerine Derin Devlet süsü verince dikkati çeken çetenin, tehdit ettiği kişileri ikna etmek için de villalarında aslan beslediği ortaya çıktı

Ertan Kılıç
00:00 - 2/11/2007 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 2/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Aslanlı çeteyi migalka yaktı
Aslanlı çeteyi migalka yaktı

Uyuşturucu kaçakçılığından zorla çek - senet tahsilatına, haraç ve silahlı baskından, adam kaçırmaya kadar 20'nin üzerinde suça karıştığı belirlenen Mehmet Selahattin M. ile 15 adamı İstanbul Polisi'nin önceki gece düzenlediği "Okyanus Operasyonu" ile kıskıvrak yakalandı. M'nin yakın korumalığını yapan zanlıların büyük bölümünün eski Özel Harekatçı polis ve emekli askerler olduğu öğrenildi.

Çeteye yönelik operaslarda ele geçirilen bilgiler, tecrübeli dedektifleri bile şaşkınlığa uğrattı. Tehdit edilen işadamlarının, Beykoz'daki çiftlik evinde beslenen aslanların yanına getirilip 'Seni kafese atarız' diye korkutulduğu ortaya çıktı. Çete üyelerinin her eylemde ayrı bir lüks araç kullandığı tespit edildi.

Polis, 8 Eylül 2006'da Boğaz Köprüsü'nü konvoy halinde geçerken tepe lambası kullanandığı için Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın müdahalesi sonucu gözaltına alınan Egehan Turizm şirketinin sahibi Mehmet Selahattin M'yi takibe aldı. Bu olaydan sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen M, bir yıl süreyle izlendi. Zanlı ve yakın adamlarının uyuşturucu kaçakçılığından zorla çek ve senet tahsiline, haraç ve adam kaçırma olaylarına kadar 20'nin üzerinde suç olayına karıştıkları belirlenince operasyon kararı verildi.

Eş zamanlı olarak önceki gece 4 ayrı ilçede düzenlenen seri baskınlarda Mehmet Selahattin M. ile adamları gözaltına alındı.

DEVLET ARKAMIZDA MESAJI

Mart 2005 tarihinde Royal Otomotiv Şirketi'nde randevulaştığı Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik ile silahlı çatışmaya girdiği iddi edilen ve bir kişinin öldüğü bu çatışmaya adı karışan M'nin Beykoz'daki çiftlik evinde çok sayıda üst rütbeli komutanın fotoğrafına da rastlandı. Uyuşturucu kaçakçılığından 500 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği iddia edilen zanlıların, komutan fotoğraflarını çiftlik evinde verilen davetlerde misafirlere göstererip “Devlet arkamızda” mesajı verdikleri de iddia edildi.

800 MİLYON DOLAR ÇIKTI

Uyuşturucu kaçakçılığından sabıkası bulunan M'nin banka hesapları da didik diik edildi, kaynağı belirlenemeyen 800 milyon dolara el konuldu.


Olaya göre otomobil

Yakalanan zanlılara ait olduğu belirlenen ve üzerlerinde siren, tepe lambası ve telsizlerin bulunduğu lüks otomobillerin olaya göre kullanıldıkları da belirlendi. Yapılan araştırmalarda, zanlıların uyuşturucu kaçakçılığı yaparken, E. P. üzerine kayıtlı 34 MSB 89 plakalı Lincon marka lüks jeepi, tahsilat yapmaya giderken ise M.G. üzerine kayıtlı 34 ATA 99 plakalı lüks Mercedes otomobili kullandığı belirlendi. Ayrıca zanlıların 34 TC 1041 plakalı lüks otomobili ise adam kaçırmada kullandığı öğrenildi.

Beykoz ve Kadıköy merkez olmak üzere, zanlıların adreslerine yönelik yapılan baskınlarda, M16'ya benzetme bir av tüfeği ile 2 adet glock ve bir adet altı 6,35 çapında tabancanın da bulunduğu çok sayıda ruhsatsız silah ve çelik yelek ele geçiren polis, uyuşturucu kaçakçılığında ve tahsilat olaylarında kullanıldığı belirtilen son model ATA, MSB ve TC plakalı otomobillere de el koydu.


Elif Güvendik'e dayak sorgusu

Çeteye yönelik operasyonlarda, geçtiğimiz günlerde öldüresiye dövülen gazeteci Onur K'nın şikayeti kapsamında, magazin programı "Elifnağme "nin yapımcı ve sunucusu Elif Güvendik de göz altına alındı. Çok sayıda silahla gözaltına alınan zanlıların sonunu, gazeteci K'nın 'Elif beni işadamı sevgilisine dövdürttü' şikayeti hazırladı.

Ünlülerin dekoratörü olarak tanınan Leyla D. de, Mehmet Selahattin M'nin evinde 1 milyon Euro tutarında dekorasyon işi yaptırdığını ve yaklaşık 500 bin Euro alacağı kaldığını, ancak M'nin borcunu ödemeyip kendisine zorla senet imzalatmaya çalıştığını iddia ederek M. ve korumalarından şikayetçi oldu. Polis, şikayetler üzerine operasyon kararı aldı.


Migalkalı zenginler

Sovyetler Birliği döneminden kalma 'migalka' isimli mavi tepe lambalarını trafikte zenginler ve bürokratlar kullanıyordu. Rusya'da migalka takılı araçların trafik kurallarına riayet etmeme hakkı bulunuyordu. Bu uygulamayı Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin göreve geldikten bir süre sonra kaldırmıştı. Mehmet Selahattin M, 8 Eylül 2006 tarihinde adamlarıyla birlikte konvoy halinde Boğaz Köprüsü güvenlik şeridinden tepe lambalı jeeple geçmiş, aynı anda köprüden geçen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından fark edilip gözaltına alınmıştı.




17 yıl önce