|

Aslantepe işçileri yine iş bıraktı

Cihan
00:00 - 5/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 12:36 - 5/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Aslantepe işçileri yine iş bıraktı
Aslantepe işçileri yine iş bıraktı

Seyrantepe'de yapımı devam eden Aslantepe Türk Telekom Arena Stadyumu'nda çalışan işçiler 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Şantiye alanına büyük bir ateş yakan işçiler TOKİ yetkililerinden olayı el koymasını istedi. Paralarını alamadıkları gerekçesiyle 4. kez grev başlatan işçiler Eren-Talu'nun yüklenici firması Tera İnşaat çalışanları ve mühendislerinin de kendilerine destek verdiğini ifade etti.



Yapımına yaklaşık 1,5 sene önce başlanan Aslantepe Türk Telekom Arena Stadyumu çalışanları paralarını alamadıkları gerekçesiyle 4. kez iş bıraktı. 3 aydır maaş alamadıklarını öne süren yaklaşık 500 işçi iş bırakma eylemi başlattı. Stadyumun yanı başında büyük bir ateş yakan çalışanlar paraları gelmeden işe başlayacaklarını söyledi. TOKİ'den ihaleyi alan Eren Talu'ya yüklenen işçiler, "Bu kaçıncı eylemimiz? 3 aydır para vermiyorlar. Çoluk çocuk aç. Sigara alacak paramız dahi kalmadı. Eren Talu devamlı bunu yapıyor. Biz paramızı istiyoruz. " diye konuştu.


İşçiler önceki eylemlere göre bu kez taşeron firma TERA inşaat çalışanlarının da kendilerine destek verdiğini ifade ederek, "Devlet yetkililerinden, TOKİ'den yardım istiyoruz. Eren Talu bu işi yapamayacaksa bıraksın başka bir firmaya bu işi versinler." şeklinde konuştu.



15 yıl önce