|

Aslantepe'ye Fener bayrağı krizi çözdü

Galatasaray stadının inşaatında çalışan işçiler ücretlerinin ödenmemesi halinde stada Fenerbahçe bayrağı dikme kararı aldı. Bunun üzerine şantiyeye koşan TERA İnşaat yetkilileri ücretlerin ödeneceğini duyurdu.

Serkan Nergis
00:00 - 18/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:40 - 18/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Aslantepe'ye Fener bayrağı  krizi çözdü
Aslantepe'ye Fener bayrağı krizi çözdü

Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi inşaatında çalışan işçiler dün, ücretlerinin ödenmemesi halinde stada Fenerbahçe bayrağı dikme kararı aldı. Bugüne kadar yüklenici firmanın sahibi Eren Talu aleyhine eylemler gerçekleştiren çalışanlar, önceki gün gönderde bulunan Galatasaray Spor Kulübü'nün bayrağını indirmişti. İşçiler dün de, TOKİ bayrağını indirerek, stad önünde bulunan yalıtım malzemeleri, inşaat kalaslarını ve çizmelerini ateşe verdiler.

15 GÜNDÜR BİZİ OYALIYORLAR

İşçilerin eylem yaptığı sırada trafik yoğunluğu nedeniyle yanlışlıkla inşaat sahasına giren lüks cip de işçilerin saldırısına uğradı. Cip içerisinde bulunan kişinin firma yöneticisi olduğunu düşünen işçiler aracı yumruklayıp taşladılar. Eren Talu'nun kendilerini kandırdığını ve sürekli erteleme yaparak paralarını vermediğini ileri süren işçiler, “3 aylık maaşlarımız hala ödenmedi. 15 gündür bizi oyalıyorlar. Buradan kulüp yetkililerini uyarmak için bayrağı aşağı indirdik, paralarımızı vermezlerse Fenerbahçe bayrağını asacağız” dedi.

DUBAİ'DEN BEKLENEN PARA GELDİ

Stadyum inşaatında çalışan işçilerin indirilen Galatasaray bayrağının yerine Fenerbahçe'nin bayrağını asacakları tehtidi ise işe yaradı ve dün akşam üzeri şantiyeye gelen TERA inşaat yetkilileri beklenen paranın geldiğini ve ödemelerin yarın (bugün) yapılacağını söyledi. Dubai'den 1.8 milyon dolarlık bir para geldiğini ifade eden yetkililer bu parayla ödemelerin yapılacağını dile getirdi.


TEM'de trafik aksadı

Bu sırada trafik yoğunluğu nedeniyle yanlışlıkla inşaat sahasına giren lüks cip de işçilerin saldırısına uğradı. Cip içerisinde bulunan kişinin firma yöneticisi olduğunu düşünen işçiler aracı yumruklayıp taşladılar. İşçiler kulüp yet-kililerinin artık konuya el atması gerektiğini dile getirdi. İşçilerin yaktığı ateşten yükselen siyah dumanlar nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafiğin aksadığı gözlendi. İşçiler, 10 gün kadar önce de aynı gerekçeyle TEM Otoyolu'nu trafiğe kapatmıştı.


Kadıköy'deki finale damga vurmuştu

5 Nisan 1996 gecesi Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Galatasaray ve Fenerbahçe, Türkiye Kupası Finali'nin ikinci maçında karşı karşıya gelmişlerdi. ilk maçı Galarasaray Saunders'ın golü ile 1-0 kazanmış ve maça avantajlı çıkmıştı. Maçın normal süresi Fenerbahçenin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanmış ve uzatma dakikalarında Galatasaray, Saunders'ın golüyle kupayı kazanan taraf olmuştu.


15 yıl önce