|

Ataşehir hizmetle tanışacak

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, CHP’de olduğu 10 yıl boyunca Ataşehir’in hizmet yüzü görmediğini belirterek, “İnşallah seçimi kazanıp 430 bin Ataşehirliyi hizmetle tanıştıracağız” dedi. Halen Sancaktepe Belediye Başkanı olan Erdem, “Yenisahra, Barbaros, Mustafakemal ve Aşıkveysel mahallelerinin planları dahi yok. Gece gündüz demeden plan hazırlıyoruz, 31 Mart’a yetişecek. Sancaktepe’de yaptıklarımız referansımızdır. İstanbul’un finans kalbi Ataşehir’de atacak” diye konuştu.

M. Şakir Saraç ve
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:11 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
İsmail Erdem
İsmail Erdem

Sancaktepe’de başarılı görevinin ardından AK Parti tarafından Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen İsmail Erdem, seçim sürecindeki hazırlık çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı. Ataşehir için hızlı bir giriş yaptıklarını söyleyen Erdem, hizmete susamış belediye için mücadele etmeye hazır olduklarını ifade etti. Halkın yüksek beklenti içerisinde olduğunu ve AK Parti ile layık oldukları hizmeti göreceğini dile getiren Erdem, 29 Aralık’tan bugüne kadar gece gündüz demeden Ataşehirlilerle buluştuklarını ifade etti. Erdem, “Vatandaşlar bizlere ‘10 yılımızı kaybettik. Ataşehir’de herhangi bir hizmetle tanışamadık, buluşamadık’ diyorlar. Bizlerde Ataşehir’i hizmetle buluşturacağız” dedi.


TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDİLMELİ

  • CHP, Ataşehir’i devraldığı dönemden bu yana gözle görülür hiçbir değişimin yaşanmadığını belirten Erdem, “Ataşehir 10 yıl önce nasılsa şu anda da aynı şekilde duruyor ve hiçbir ilerleme kaydedilmedi” dedi. Ataşehir’i Doğu ve Batı olarak iki bölümde incelemek gerektiğini ifade eden Erdem, “Belediyeciliğin esasları arasında halkın refah seviyesini ve hayat standardını yükselmek yer alır. Toplumun her ihtiyacına yatırım yaparak vatandaşları 24 saat hayatın içerisinde tutabilmelisiniz” şeklinde konuştu.

REFERANSIMIZ SANCAKTEPE

Sancaktepe’de yaptığımız hizmetlerin 10’da 1’ini Ataşehir’de görmediklerini söyleyen Erdem, “CHP’li belediyenin çok sorumsuz bir idare sistemi bulunuyor. Gönül belediyeciliğinin çok güzel örneklerini 10 yıl içerisinde vatandaşın hizmetine sunduk. Fakir fukaranın elinden tuttuk, ihtiyaç sahiplerine yardım ettik. Çocukların gelişimine destek olduk. Açmış olduğumuz 30 eğitim kurumuyla çocuklarımızın istikbali için çalıştık. Ataşehir’de de bu örneklerin aynısını yapacağız. Okul öncesi eğitimden başlayıp, ilk ve ortaokul öğrencilerimize bilgi evleri oluşturarak gençlik merkezleri açacağız. Üniversite hazırlık aşamasındaki gençlerimize hazırlık kursları vereceğiz. Gençlerimizin eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

GENÇLER SPORLA TANIŞACAK

Erdem, “Sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençleri buluşturmamız gerekmektedir. Şu an da Sancaktepe’de yaklaşık 22 bin 700 lisanslı sporcu var ve bu konuda Türkiye’de ikinci durumundayız. Aynı örneği Ataşehir için de uygulayacağız. Şu an Ataşehir’de kamuya ait ne bir yüzme havuzu ne de bir spor salonu bulunuyor. Tiyatro ve sinema gösterilerine elverişli kültür aktivitelerini yerine getirmekte yeterli mekanlar yok. Bu sorunların tamamına çözüm üretilecek” dedi.

  • Finans dünyasının kalbi
  • Toplumun her kesimine hizmet götürerek Ataşehir’i finans merkezi haline getireceklerini söyleyen Erdem, “İstanbul’un finans kalbi Ataşehir’de atacak. Hem Batı hem de Doğu Ataşehir’de ki kardeşlerimizin mevcut yönetimden memnun olmadıklarını biliyoruz. Çünkü herhangi bir kalıcı icraatları yok. Sadece politik gerekçelerle yaptıkları geçici işler ve promosyonları var” şeklinde konuştu.

İmar sorunu bitecek

Yeşil alan konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu aktaran Erdem, Ataşehir’in betonlaşmış bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Erdem, şunları söyledi: “Şu an itibariyle Ataşehir ismine yakışmıyor. Çevre adına konuştuklarını söyleseler de bu konuda hiçbir yatırım yok. Bu alanda sağlık ve çevre yatırımları önceliğimiz olacak. Altyapı ve imar eksiklikleri giderilecek. Planları olmayan mahalleler ve mülkiyet problemi olan yerler var. Bunları bir bir çözerek yola devam edeceğiz. Sancaktepe’de 5 ayda şehir planı yapıp uygulamaya başladık, aynı başarıyı Ataşehir için de yapacağız. Hatta şu anda Yenisahra, Barbaros, Mustafakemal ve Aşıkveysel mahallelerinin planlamaları yok. Yeniçamlıca bölgesinde mülkiyet problemleri var. 31 Mart’a kadar bu planları yetiştirmeye çalışıyoruz.”

ATAŞEHİR’DE 34 YILLIK GEÇMİŞİM VAR

Ataşehir’de 34 yıllık bir geçmişinin olduğunu ifade eden Erdem, “Sancaktepe’den önce Ataşehir’de ikamet ediyordum. İki ilçede de komşularımız ve tüm kesimler ile iletişimimiz çok iyiydi. Gönül bağı kurmuştuk. Beşeri ilişkilerde hiçbir eksikliğimiz yok. Aramızda manevi bir bağ var ve Ataşehir’e yabancı değiliz. Bu nedenle onlarla kucaklaşmamız kolay olacak” dedi.

  • Farkı 1 Nisan’da göreceksiniz
  • Seçim çalışmalarına ilişkin Erdem konuşmasına şöyle devam etti; “Kayışdağı ormanlarında mesire alanı oluşturacağız. Orası bir yaşam alanı haline dönüşecek. Bunun dışında spor kompleksi ve kültürel mekanlar üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 1 Nisan sabahı itibariyle Ataşehir’e gelişimizin farkı hissedilecek. Halk hazır saha hazır. Sahada Ataşehirliler ‘Biz yıllardır sizi bekliyorduk’, “Ataşehir’de seçim İsmail Erdem ile kazanılır’ diyorlar. Böyle bir inanç ve coşku var. 10 yıldır Sancaktepe’de gösterdiğimiz icraatları Ataşehir’de de yapmaya hazırız. Yıllardır devam eden sorunları ancak AK Parti belediyeleri çözer. CHP yıllardır ağızlarında sakız gibi farklı kesimleri suçlayarak kendi ürettikleri çamurda maalesef boğulmak üzereler. Halkımız bunu görüyor ve bunu faturasını 31 Mart’ta ödetecek. Çünkü halk adil, hakkaniyetli, şeffaf ve dürüst yönetimler istiyor. Maalesef muhalifin idaresinin halkla irtibatı yok dertleriyle ilgileri yok. Bizler 430 bin Ataşehirli’yi hizmetle tanıştıracağız.”
#İsmail Erdem
#​AK Parti
#Ataşehir
#CHP
#Sancaktepe
5 yıl önce