|

Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin 17 kişi daha tutuklandı

Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin gözaltına alınan 11'i yabancı 17 kişinin tamamı, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandılar.

Yeni Şafak
02:00 - 5/07/2016 Salı
Güncelleme: 23:16 - 4/07/2016 Pazartesi
DHA

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve 47 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 11'i yabancı uyruklu 17 kişi, emniyet işlemlerinin ardından bugün öğleden sonra Bakırköy Adalet Sarayı'na çıkarıldılar. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ahmet Demirhüyük, iki zanlıyı ifadesini aldıktan sonra, 15 zanlıyı ise dosya üzerinden Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.



17 KİŞİ TUTUKLANDI


Dosyanın gönderildiği Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen şüpheliler Seyhun Ali A., Ahmet K., Cengizhan Ç., Halil D., Ahmet D. ve Eyüp D. ile Rusya vatandaşları Murad M., Smail M., Bilal A., Ramazan I., Adam R., Smail A., Gulmakhmad S., Kamil D., Smail A., Gadjimed A. ve Edelkhan I.'nın sorgusu gece gece 24.00'a kadar sürdü. Sorgulamaların ardından yaklaşık 1.5 saat ara veren hakimlik, saat 01.30'da kararını açıkladı. Mahkeme, tüm şüphelileri Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.



TOPLAM 30 KİŞİ TUTUKLU



Soruşturma kapsamında önceki gün de 13 kişi , 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Kasten öldürmeye iştirak' suçlarından tutuklanmışlardı. Tutuklu sayısı 17 şüphelinin tutuklanmasının ardından 30'a yükseldi

#Havaalanı saldırısı
#Bakırköy
8 yıl önce