|

Ateş altında yaralı sevki

IŞİD''in 43 gündür kuşatması altında bulunan Kobani''ye insani yardım sevki devam ederken, çatışmalarda yaralanan YPG''liler tedavi edilmek için Türkiye''ye getiriliyor. Havan saldırıları altında getirilen yaralılar, Suruç ve Şanlıurfa''daki hastanelere sevk ediliyor.

.
00:00 - 28/10/2014 Salı
Güncelleme: 20:35 - 27/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ateş altında yaralı sevki
Ateş altında yaralı sevki

Kobani''yi bahane ederek halkı sokaklara sürükleyenlerin aksine Türk güvenlik görevlileri ve Sağlık personeli havan topu saldırılarına ve uzun menzilli atış yapabilen keskin nişancıların hedefinde olmalarına rağmen yaralıları Türkiye''ye taşımaya devam ediyor.

KAPIYA 700 METRE KALDI

43 günden bu yana gıda yardımlarının da Türkiye''den ulaştırıldığını görüntüleyen Yeni Şafak, yaralı operasyonunu yerinde izledi. Bugüne kadar çatışmalarda 3 bin kişinin yaralandığı ve binden fazla yaralının Türkiye''ye getirildiği açıklandı. Mürşitpınar Kapısı''nı almak için son 4 gündür saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD, sınır kapısına 700 metre kadar yaklaştı. Diğer taraftan YPG''nin de çatışmaları kentin Batı kesimine çekmeye çalıştığı kaydedildi. Koalisyon güçlerinin hava operasyonlarını yoğunlaştırması üzerine IŞİD''in Rakka ve Telabyad bölgesinden takviye yaptığı haberleri geliyor.

EN AZ 800 KİŞİ ÖLDÜ

İki grup arasında süren çatışmalarda bugüne kadar en az 800 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi''nin bildirdiğine göre, ölenlerin 481''i IŞİD militanı, 313''ü ise YPG''lilerden oluşuyor. Ayrıca 21 sivilin de bu çatışmalarda hayatını kaybettiği açıklandı.

İNSANİ YARDIM DEVAM EDİYOR

IŞİD tarafından 3 tarafı çembere alınan Kobani''nin ilaç ve gıda ihtiyacı, kentin nefes borusu sayılan Murşitpınar Sınır Kapısı''ndan sağlanıyor. İnsani koridor kapsamında Türkiye''den kamyonlar Kobani''ye gıda götürüyor.

10 yıl önce