|

Atık malzemelerden yürüteç yaptı: Giresunlu 4 yaşındaki engelli kıza umut oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki meslek lisesinde görev yapan Tuğrul Akdemir, bedensel engeli bulunan bir kız çocuğu için talep edilen yürüteci atık malzemelerden yaptı. Karabük’e 625 km uzaklıkta bulunan Giresun’da yaşayan 4 yaşındaki bedensel engelli kız çocuğu için plastik ve demir parçalarının yer aldığı atık malzemelerden yürüteç yaptı. Yurt dışındaki ürünlerin fiyatının bin Avro’yu bulduğunu ifade eden Akdemir, yürüme aracını 600 liraya mal ettiklerini ifade etti.

12:11 - 16/08/2023 Çarşamba
IHA
Atık malzemelerden yaptığı araçla engelli kıza umut oldu
Atık malzemelerden yaptığı araçla engelli kıza umut oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki meslek lisesinde görev yapan Tuğrul Akdemir, bedensel engeli bulunan bir kız çocuğu için talep edilen yürüteci atık malzemelerden yaptı.

Proje alanında başarılı çalışmalar yapan Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çalışan Metal Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden Tuğrul Akdemir, Karabük’e 625 km uzaklıkta bulunan Giresun’da yaşayan 4 yaşındaki bedensel engelli kız çocuğu için plastik ve demir parçalarının yer aldığı atık malzemelerden yürüteç yaptı.

Tuğrul Akdemir, okulun teknik altyapısının kuvvetli olmasından dolayı bazı taleplerin kendilerine ulaştığını belirtti.“4 yaşında bir kız çocuğumuz fizik tedavi gördüğünü fakat evde de bu tedavi devam etmesi gerektiğiyle ilgili bir bilgi geldi” diyen Akdemir, “Belden aşağısı tutmuyor. Yürüme egzersizi yapması gerekiyor. Biz bunu düşündük. 15-20 günde tasarladık. Ellimizdeki imkanlarla nasıl yapabiliriz diye. Bilgisayarda çizimlerimizi tasarımlarımızı yaptık. Daha sonra sanayiyi ve hurdacıları dolaştık. Lazım olan malzemelerimizi toparladık. Onunla ilgili yürüme egzersizi yapabileceği standart bir düzeye getirip ürünümüzü ürettik. Kendisine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki ürünlerin fiyatının bin Avro’yu bulduğunu ifade eden Akdemir, yürüme aracını 600 liraya mal ettiklerini ifade etti. 600 lirayı meslektaşlarının yardımıyla topladıklarını aktaran Akyurt, kullandıkları malzemelerin dayanıklı ve kaliteli olduğunu söyledi. Akdemir, “Bunda işte belli bir yükü kaldıracak tekerleklerinin olması gerekiyor. Fren sisteminin olması gerekiyor. Çünkü gideceği yerde ister istemez eğim yerleri olabilir. Ona göre malzemelerimizi bulduk. Güvenlik açısından problem çıkaracak şeyleri ortadan kaldırdık. Plastik malzemeleri sağlam olsun diye, içini demir olan malzemelerden seçtik. Bunları düzgün bir şekilde herhangi bir teknik malzemeye gerek kalmadan sıkabilsin diye o teçhizat haline getirdik. Onları birleştirdik” diye konuştu.
Hem taşınması hem de evde kullanımının rahat olması için boyutunu küçük tutmaya çalıştığını söyleyen Akdemir, aracı en kısa sürede Giresun’daki sahibine göndereceklerini kaydetti.



#Karabük
#Giresun
#umut
8 ay önce