|

Atmaca ateşi kesti

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kendisinden adaylık için 600 bin dolar istediğini ileri süren Emin Atmaca, devreye 'CHP'nin ileri gelen abileri' girince sustu. Ligi Sevigen rüzgarı nedeniyle çok kötü bir yerde kapattığını söyleyen Atmaca, 'CHP ile ateşkes imzaladım' dedi

Gül Kireklo
00:00 - 12/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:31 - 12/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Atmaca ateşi kesti
Atmaca ateşi kesti

CHP'nin çarşaf açılımını 'çarşafa dolayan' isim olarak tanınan CHP Eyüp Belediye başkan aday adayı Emin Atmaca, partinin önde gelen yöneticileri devreye girince Mehmet Sevigen hakkındaki açıklamalarını askıya aldı. 'Benden 600 bin dolar isteyen Sevigen istifa etmezse, her şeyi açıklarım' diyen Atmaca, suskunluğa büründü.

KIRAMAYACAĞIM KİŞİLER

Kendi deyimiyle 'CHP ile ateşkes imzaladım' diyen Atmaca, şunları söyledi: 'Partinin ileri gelenleri araya girdi.' Parti zarar görüyor' dediler. Bunlar kıramayacağım kişilerdi. Bu nedenle sustum. Ben yalanı sevmiyorum. Konuşmalarım açıktır. Söylediğim herşey doğru.' Kendisine teklifler yağdığını da söyleyen Atmaca, 'Bu yerel seçimde ligi kapattık. Hem de ligi çok kötü yerde kapattık. Ben kendimi spor kulübü başkanı gibi görüyorum. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Benim de şiddetli bir rüzgar hedefimi kesti. O da Sevigen oldu. Ama bu rüzgar onu nasıl etkileyecek. Yaşayıp, göreceğiz' dedi.

Atmaca, istifa gerekçelerini şöyle sıralamıştı: 'Mehmet Sevigen benden 600 bin dolar istedi. Sonra benim Göktürk'te ev yaptığımı, o evlerden birini almak istediğini dile getirdi. Ev olayı da olmayınca da adaylığımı engelledi."


Radyocudan fatura istemiş

Mehmet Sevigen'e ilişkin önemli bir iddia da Demirdöğen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul FM'in sahibi Dr. Sabri Demirdöğen tarafından ortaya atıldı. Demirdöğen, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge'den aday adaylığı için Deniz Baykal'dan teklif aldığını belirterek şunları söyledi: 'Bendeniz'e 15 bin dolar telif ödeyerek, güzel bir CHP şarkısı yaptırdım. Stüdyo için de 10 bin dolar harcadım. Bu şarkıyı CHP'ye hediye edecektim. Sevigen bu şarkıyı kabul etmeleri için benim şirketimin partiye ciddi miktarda fatura kesmesini ve vergiyi benim ödememi istedi. 'Parayı almayacaksın. Partiye bırakacaksın' dedi. Kabul etmeyince beni aday göstermekten vazgeçtiler.'


15 yıl önce