|

Avanak Avni, Oğuz Aral için gözyaşı döktü

Kalp krizi sonucu vefat eden ünlü karikatür ustası Oğuz Aral, İstanbul'da toprağa verildi.

Yeni Şafak
00:00 - 30/07/2004 Cuma
Güncelleme: 16:02 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Bodrum'da vefat eden ünlü karikatürist Oğuz Aral, Levent Camii'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Levent Camii'ndeki cenaze töreninde basın mensuplarının Aral'a ilişkin görüşlerini aldığı sanatçı dostlarından karikatürist Hasan Kaçan, "Oğuz Aral'ı bir kelimeyle anlatmak isteseniz ne dersiniz" şeklindeki soruya, "Usta deriz, 'baba' deriz" yanıtını verdi. Erdal İnönü de, "Bizim geleneğimizde bulunan Nasrettin Hoca gibi karakterlerin çağımızdaki bir halkasıydı" şeklinde konuştu.

Aral'ın oğlu Seyit Ali Aral da çok üzgün olduğunu dile getirerek, "Yarın daha eksik ve daha fakir olacağımıza inanıyorum. Ve daha az güleceğiz" dedi. Yaşar Kemal, Aral'la uzun yıllardır dost olduklarını belirterek, Aral'ın eserleriyle yaşayacağını söyledi. Zülfü Livaneli ise, "12 Eylül'de dergisi kapatılan Aral'ın cenazesi, bir asker cenazesiyle aynı camide bulunuyor. Bu tezat hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Tezatlıklar Aral'ın konularından biri. Tezatları işleyen biri, yine bir tezatla uğurlanıyor" dedi.

Cenaze törenine, Aral'ın eşi Tolga, kızı Elgin, oğlu Seyit Ali ve kızkardeşi yazar İnci Aral'ın yanısıra, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Müşfik Kenter, Semih Balcıoğlu, Halit Kıvanç, Rutkay Aziz, Ertuğrul Özkök, Altan Öymen, Metin Üstündağ, Meltem Cumbul, Esin Afşar, Müjdat Gezen, Nebil Özgentürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Levent Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından, Aral'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce