|

AVCI, OPERASYON EKİBİNİ KURDU

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2003 Thursday
Güncelleme: 19:05 - 22/05/2017 Monday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Örümcek Ağı Operasyonu nedeniyle ANAP'lı İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen tarafından merkeze alınan Ankara Emniyeti eski Kaçakçılık Şube Müdürü Şerafettin Bural, ödüllendirilerek Merkez Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü yapıldı. Emniyet Teşkilatında "Avcı" lakabı ile tanınan ve Alaattin Çakıcı başta olmak üzere birçok mafya liderini yurt dışında yakalayarak Türkiye'ye getirilmesini sağlayan Şentürk Demiral da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na atandı.

Örümcek Operasyonu davasında yargılanan ve terfi ettirilmeyen İstanbul Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan Niğde, İstanbul Mali Şube eski Müdürü Ayhan Mimaroğlu ise Erzincan Polis Yüksek Okulu Müdürlüklerine atandılar. Bural'la birlikte KOM Dairesi'ne kaçakçılık ve organize suçlarda uzman 4. sınıf emniyet müdürü Özer Özmen, Ankara Emniyeti Mali Şube Müdürü Osman Balcı ile yine geçen hükümet döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevinden alınan 4. sınıf emniyet müdürü Şentürk Demiral da tayin edildiler. KOM'daki bu atamalar emniyet teşkilatında olumlu yankı buldu. Hanefi Avcı'nın başkanlığını yaptığı daireye önemli isimlerin atandığını ifade eden emniyet yetkilileri, bunun "Temiz eller operasyonlarına kalınan yerden devam edileceği" anlamına geldiğini vurguladılar.

Turgut Yılmaz'ın ismini vermişti

Şerafettin Bural, Ankara Emniyeti eski Kaçakçılık Şube Müdürü olduğu dönemde Örümcek Ağı'nı başarıyla yürütmüştü. Bural ödüllendirilmeyi beklerken, Tantan'ın görevden alınmasından sonra bu görevi üstlenen Rüştü Kazım Yücelen tarafından görevden alınmıştı. Bural, Yolsuzlukları Araştırma Komisyonuna verdiği bilgide, Turgut Yılmaz'ın kendilerini dağıttığını belirtmişti. Avcı'nın Başkanı olduğu KOM Dairesi'ne atanan emniyet müdürü Demiral, teşkilatta "Avcı" lakabı ile tanınıyor.

  • EVİN GÖKTAŞ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 years ago