|

Avrupa birincisi dünya üçüncüsü

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Brüksel merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (International Association of Public Transport-UITP) tarafından yapılan araştırmada, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci seçildi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:40 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'daki sürücüsüz metro hattı tek seferde bin 620 kişi taşıma kapasitesiyle üçüncü sırada yer aldı.
İstanbul'daki sürücüsüz metro hattı tek seferde bin 620 kişi taşıma kapasitesiyle üçüncü sırada yer aldı.

UITP, tek seferde yolcu taşıma kapasitesi 500'den fazla olan sürücüsüz metro hatlarını inceledi. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Avrupa'nın en büyük yolcu taşıma kapasitesine sahip sürücüsü olarak gösterildi. İstanbul'daki sürücüsüz metro hattı ise tek seferde bin 620 kişi taşıma kapasitesiyle üçüncü sırada yer aldı.


Dünyadaki 20 sürücüsüz metro hattını geride bırakarak üçüncü olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, aynı listede yer alan Avrupa'daki metro hatları arasında ise ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattının ardından, bin 200 yolcu kapasiteli Roma, 895 kişi kapasiteli Barcelona ve 722 yolcu kapasiteli Paris metroları geldi. Avrupa'nın birincisi sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda, (6 vagonlu) tek seferde bin 620 yolcu taşınabiliyor.

#Metro
#Sürücüsüz Metro
#İstanbul
5 yıl önce