|

Avrupa'da küçüldü Türkiye'de büyüdü

Avrupa ve uzakdoğu pazarında sıkıntılı bir yıl geçiren Vodafone Group'u 2012'de ayakta tutan şirket Vodafone Türkiye oldu. Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, yılın ilk yarısında hizmet gelirlerinde yüzde 18'lik büyüme ile tüm dünyayı geride bırakan Vodafone Türkiye için, 'Açıkçası Türkiye tacımızdaki en değerli mücevherlerden biri' dedi

Yakup Kocaman
00:00 - 12/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 20:50 - 11/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Avrupa'da küçüldü Türkiye'de büyüdü
Avrupa'da küçüldü Türkiye'de büyüdü

Avrupa'da gelir kaybı yaşayan İngiltere merkezli Vodafone Group, Vodafone Türkiye'nin gösterdiği yüzde 18'lik büyüme performansının katkısı ile dünya genelinde yılın ilk yarısında yüzde 1,5 oranında büyüme gerçekleştirdi. Vodafone Vakfı'nın Londra'da düzenlediği Mobile For Good zirvesinde, aralarında Yeni Şafak'ın da bulunduğu bir grup gazeteciye konuşan Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, 'dünyada en çok hangi bölgelerde büyüyorsunuz' şeklindeki soruya, 'Açıkçası Türkiye tacımızdaki en değerli mücevherlerden biri. Afrika'da büyüyoruz, Hindistan'da büyüyoruz ama şu dönemde Avrupa'da büyüme pek fazla değil. Genelde en çok büyüme Türkiye ile Gana'da görülüyor, ancak bugünlerde Türkiye'de' cevabını verdi.

Vodafone'un İtalya operasyonunda 2012'nin ilk yarısındaki hizmet gelirleri yüzde 12,8 oranında daralırken İspanya'daki kayıp yüzde 12 olarak gerçekleşti. Vodafone'un gelirleri aynı dönemde Yunanistan'da 10,7 ve şirket merkezinin bulunduğu İngiltere'de 3,2 oranında azalırken Türkiye'de yüzde 18 artış gösterdi.

2011 GELiRiNi 9 AYDA YAKALADI

Türkiye'de 18,4 milyon aboneye ulaşan Vodafone, 2012'nin ilk üç çeyreğinde toplam 3,6 milyar TL gelir elde etti. Bu rakam ile 2011'in tamamında elde ettiği 3,7 milyar TL geliri ilk 9 ayda yakalama noktasına gelen Vodafone Türkiye, mobil operatörler arasındaki payını yüzde 28'e yükseltti.

5G'Yİ GETİRECEĞiZ

Türkiye'de 3G'ye yatırımı yapmaya devam ettiklerini, 4G için de hazırlanacaklarını kaydeden Colao, şunları kaydetti, '3G size hız sunabiliyor, kapasite sunabiliyor. Şu anda Vodafone Türkiye'den almak istediğiniz de alamadığınız birşeyi söyleyin bana. Tabii 4G'yi de getireceğiz ve günün birinde 5G'yi de. Daha şimdiden 5G konuşulmaya başlandı. Bence konu 3G, 4G, hatta 5G değil, konu müşteriye sunulan hizmettir.'

SMS ATTI, iNGiLTERE''DEN SİPARİŞ GELDİ

Mobile For Good Zirvesinde bir sunum yapan Vodafone Türkiye CEO''su Serpil Timuray, hava durumu tahminleri, ürüne özel hastalık uyarıları, tarımsal teşvik bilgileri, toptan satış ve pazar fiyatları gibi konularda çiftçilere SMS gönderdiklerini belirtti. Çiftçilerin bir SMS ile satılık ürünlerin ilanını internete koyabildiklerini ifade eden Timuray, ''Bugüne kadar 20 bin ilan verildi. Satış miktarının 10 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Aksaray''dan bir çiftçi İngiltere''deki bir müşterisinden 400 ton patates siparişi aldı. Kulüp sayesinde Türkiye''de toplamda yıllık bazda 100 milyon avro verimlilik sağlandı'' dedi.

Dünya Çiftçi Kulübü kurulmalı

Vodafone Türkiye tarafından başlatılan ve 700 bin üyeye ulaşan Çiftçi Kulübü''nü tüm dünyaya yaymak istediklerini söyleyen Vodafone Grubu CEO''su Vittorio Colao, ''Dünya genelinde tarım fırsatlarını büyük ölçüde artırmamız gerekiyor. Arzum, Vodafone Çiftçi Kulübü''nün Türkiye ile sınırlı kalmayıp, Dünya Çiftçi Kulübü''nün kurulması'' dedi.

11 yıl önce