|

Avrupa'dan Afrika'ya köprü

Başbakan Erdoğan, bugün Arnavutluk ve Bosna-Hersek ziyaretine başlarken, 22 Şubat'ta Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde AB liderleri ve ABD Başkanı Bush ile buluşacak; ay sonunda da Afrika turuna çıkacak.

Yeni Şafak
01:00 - 15/02/2005 Salı
Güncelleme: 15:10 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek ziyaretine bugün başlarken, 22 Şubat'ta NATO Zirvesi için Brüksel'e gidecek. Burada AB liderlerinin yanısıra ABD Başkanı Bush ile de görüşecek olan Erdoğan, ay sonunda da 7 günlük Afrika turuna çıkacak.

Başbakan Erdoğan, bugün saat 10.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, iki ülkeyi kapsayan resmi ziyaretinin ilk durağı olan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a hareket edecek. Başbakan Fatos Nano, Meclis Başkanı Servet Pellumbi ve Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu ile bir araya gelecek olan Erdoğan, Arnavutluk Meclisi'nde bir konuşma yapacak.

Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi toplantısına da katılacak olan Erdoğan'a, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Tiran Bölge Program Koordinatörlüğü'nde brifing verilecek. Erdoğan, yarın da Ulusal Şehitlik'te Arnavutluk Ana Anıtı'na çelenk koyacak, Türk subayların görev yaptığı Danışma ve Koordinasyon Timi Komutanlığı'nı (DAKOT) ziyaret edecek.

Aynı gün Bosna-Hersek'e geçecek olan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Başkanı Adnan Terziç, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi ve Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanı ve Başkan Yardımcıları ile görüşecek. Erdoğan, Mostar Köprüsü'nde de incelemelerde bulunduktan sonra Ankara'ya dönecek.

22 Şubat'ta NATO zirvesi

Başbakan Erdoğan, 22 Şubat'ta Belçika'nın Başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Zirvede AB ülkelerinin liderleri ile ikili temaslarda bulunacak. olan Erdoğan'ın, programı uygun olması halinde ABD Başkanı George W. Bush ile de biraraya gelebileceği öğrenildi.

Afrika turu 28 Şubat'ta

Erdoğan, şubat ayı sonunda da 7 günlük bir Afrika turuna çıkacak. Afrika ülkeleri ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren Başbakan Erdoğan, 2005 yılını "Afrika Yılı" ilan etmişti. 28 Şubat'ta kalabalık bir işadamı heyeti ile birlikte yola çıkacak olan Erdoğan, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Kenya'yı ziyaret edecek ve bu ülkelere yönelik projelerini anlatacak.

Bakanlar kurulu toplandı
Önceki hafta deprem ve tsunamiden zarar gören Güney Asya ülkelerine 6 günlük bir ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan, döner dönmez yurt içindeki açılış törenlerine koşturdu. Programında iki Avrupa seyahati bulunan Erdoğan ay sonunda da Afrika ülkelerini ziyarete çıkıyor. Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da, Güney Asya'ya yapılacak yardımlar masaya yatırıldı ve Başbakan'ın Afrika programı gözden geçirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce