|

Avrupalı gençler göçü masaya yatırdı

Türkiye ve 6 Avrupa ülkesinden 60 üniversite ve lise öğrencisi, göçü tartışmak için Esenler'de buluştu. 1. Uluslararası Avrupa Gençlik Forumu'nda bir araya gelen gençler, 'Kırsaldan Kente Göç' konusunu masaya yatırdı

İstihbarat Servisi
00:00 - 24/05/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 24/05/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Avrupalı gençler göçü masaya yatırdı
Avrupalı gençler göçü masaya yatırdı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından “İstanbul'un Kardeş Şehirleri Projesi” kapsamında desteklenen, Esenler Belediyesi, Yunanistan'ın Volos Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyon ile İspanya, Fransa, Polonya, İrlanda, Yunanistan ve Almanya'dan toplam 40 lise ve üniversite öğrencisi ile ülkemizden 20 öğrenci buluşarak Avrupa Gençlik Forumu'nu düzenledi.

ESENLER EN İYİ LABORATUVAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen forumda açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ilçesinin göçle kurulduğunu hatırlatarak “Esenler 30 yıl öncesinde 150 bin nüfusa sahipti. Son 75 yılda 600'den 500 bine çıkmış ilçedir. Bu açıdan Esenler, göç konusunda çok ciddi bir laboratuardır” dedi. Göçün getirdiği sıkıntıları aşmak için çalıştıklarına vurgu yapan Göksu, “Sadece Esenler'de değil ülkemizin tümünde bir iç göç gerçeği var. Göçün getirdiği en önemli sorun ise şehre uyum sorunu” diye konuştu.

Volos Belediye Başkan Yardımcısı Apostolos Foinikopoulos ise 130 yıl önce Volos diye bir köyün bile bulunmadığını belirterek, “Göçlerle 150 bin kişilik bir şehir haline geldik. Ancak göçlerde trajik sorunlar da yaşanıyor” diye konuştu.



14 yıl önce