|

Avukatlara jet tahliye

“Ergenekon” kapsamında, adil yargılamayı etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle 5 Haziran'da tutuklanan avukatlar Mehmet Cengiz, Tülay Bekar, Ali Hadi Emre ve Kudbettin Kaya tahliye edildi. Avukatlar hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu

Mücahid Yapıcı
00:00 - 12/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:21 - 12/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Avukatlara jet tahliye
Avukatlara jet tahliye

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay hakkında da gözaltı kararı verilen yargılamayı etkileme soruşturması kapsamında tutuklanan avukatlar Mehmet Cengiz, Tülay Bekar, Ali Hadi Emre ve Kudbettin Kaya tahliye edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi tarafından tutuklanan avukatlar için yapılan itiraz aynı mahkemenin heyeti tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti 4 avukatın da tahliyesine karar verdi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Tahliye olan avukatlar Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Tülay Bekar hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu. Avukatlar Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Tülay Bekar'ın tahliyesine kararı veren İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararında şunlara yer verdi: "Telefon konuşmalarının pek çoğunun disiplin soruşturmasını gerektirebileceği ancak Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ve atılı suç niteliği yönünden olaya baktığımızda ise örgüt üyesi olma suçu ile ilgili suç vasfının değişme ihtimali, adil yargılamayı etkilemeyle ilgili olarak da tutuklamayı gerektirir suçlardan olmaması, şüphelilerin avukat olması, sabit ikametgahlarının bulunması, kaçma şüphelerinin olmaması, delillerin toplanmış olması göz önüne alınarak bihakkın tahliyelerine." Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonda eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

14 yıl önce