|

Avukatları da aynı!

Darbe girişiminde Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davaya, sanık avukatının terbiyesizliği damga vurdu. Avukat Ayten İzmirli, müştekiye “İfadeni ezberleyip geldin değil mi, birkaç kelime daha ezberleseydin bari” diye sataştı. Aynı avukat daha önce de müşteki avukatlarına hakaret etmişti.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:23 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
FETÖ’nün 15 Temmuz’da komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık yargılanıyor.
FETÖ’nün 15 Temmuz’da komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık yargılanıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada sanık avukatının sözlü sataşması gerginliğe neden oldu.

HAKARET ETTİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Akıncı Üssü lojman nizamiyesinden açılan ateşle şehit olanların yakınlarıyla saldırılarda yaralananlar müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Müşteki Harun Varol Akıncı Üssü'nde darbecilere karşı direnirken yaralandığını belirterek, hazırlık aşamasındaki ifadesini tekrarladığını söyledi. Varol, sanık avukatı Ayten İzmirli'nin sorularına cevap vermek istemediği dile getirdi. Avukat İzmirli de "İfadeni ezberleyip geldin değil mi, birkaç kelime daha ezberleseydin bari" dedi.

Gerginliğe yol açan bu ifade nedeniyle müştekiler adına söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, duruşma boyunca şehit yakını ve gazilerin beyanı alındığı sırada avukat İzmirli'nin hakarete varan ifadeler kullandığını söyledi.

DAHA ÖNCE DE YAPTI!

Ayten İzmirli daha önce bir duruşma da müşteki avukatlarına, "O parmağı alır gözüne sokarım ya da uygun bir yerine neyse..." demişti.

#FETÖ
#Darbe
6 yıl önce