|

Aya Yorgi'de tarihi buluşma

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Rus Patriği Kirill, Aya Yorgi Kilisesi'nde birlikte ayin yönetti.

Aa
00:00 - 6/07/2009 الإثنين
Güncelleme: 02:35 - 6/07/2009 الإثنين
Yeni Şafak
Aya Yorgi'de tarihi buluşma
Aya Yorgi'de tarihi buluşma

Ortodoks kiliselerini ziyareti kapsamında ilk ziyaretini İstanbul'a yapan Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Fener Rum Kilisesi Patriği Bartholomeos ile birlikte Aya Yorgi Kilisesi'ndeki pazar ayinini yönetti. Sabah saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kirill, pazar ayininin yapıldığı Aya Yorgi Kilisesi'nde yaklaşık 4 saat süren pazar ayinine katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Kirill'in yönettiği ayinde, Bartholomeos Rumca, Kirill Rusça olarak birer konuşma yaptı. Türkçeye çevrilerek basına verilen konuşmasında Bartholomeos, kısa süreli kimi bulutların kardeş kiliseler arasındaki ilişkileri zaman zaman gölgelediğini vurguladı.

Ortodoks Kilisesi'nin koordinasyon organı bulunduğunu belirten Bartholomeos, "İşte bu vazife, asırlardır bağlı olduğumuz geleneğe hizmet eden İstanbul'daki kilise makamına aittir" dedi.


Yunan televizyonu naklen yayınladı

Bir Yunan kanalının canlı olarak yayınladığı ayine, Ortodoks cemaat üyelerinin yanısıra İstanbul'da turizm amaçlı bulunan Ortodokslar da ilgi gösterdi. Kirill ve Bartholomeos Patrikhane çalışma ofisine geçmeden önce Patrikhane bahçesine bakan ve Patrikhane flaması asılı olan balkondan cemaati selamladı.




٪d سنوات قبل