|

Ayağınızı denk alın

Albayraklar operasyonunun AK Parti lideri Erdoğan'ı hedeflediğini belirten Arınç, "Ayağınızı denk alın" dedi

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 16:00 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç, Albayraklar operasyonunun arkasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın siyaseten linç edilmek istenmesinin yattığını söyledi. Arınç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliklerinin gündeme geldiği sırada, İstanbul'da, hukuk dışına çıkılarak bir operasyon düzenlendiğini ifade etti. Albayrak şirketine ve Yeni Şafak gazetesine düzenlenen operasyonda hukukun ayaklar altına alındığını kaydeden Arınç, "Albayraklar aranmış bulunamamış, yerine 5, 6 ve 11 yaşında çocukları ile hanımları rehin alınmıştır. Kendilerine hakaret, eziyet, işkence yapılmıştır" dedi.




'Bu yapılanların anlamı ne?'


Albayraklar hakkında daha önce Başbakanlık Teftiş Kurulu heyetinin raporu bulunduğunu, burada istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni yönetimi ile şirket arasında ortaya atılan iddialar hakkında delil olmadığı sonucuna varıldığını anlatan Arınç, aynı zamanda İstanbul DGM tarafından 2 kez takipsizlik kararı verildiğini kaydetti.



"Bu kadar takipsizlik kararları ve müfettişlerin ortak olarak verdikleri rapor dururken, bugün yapılan işin anlamı nedir?" diye soran Arınç, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın siyaseten linç edilmek istendiğini kaydetti. "Bu hesabın arkasında bir siyasi düşüncenin yattığını" kaydeden Arınç, "Bunu yakın zamanda isim ve belgeleriyle açıklayacağız" dedi.




'Ayağınızı denk alın'


Konuşmasında isim vererek sert açıklamalarda bulunan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Buradan hedef olarak bazı kişilere sesleniyorum; yaptığınız yanlıştır, ayağınızı denk alın, sizin kiminle telefonlarda konuştuğunuzu, kiminle birlikte olduğunuzu ve oturup hesaplar yaptığınızı, bu hareketlerinizle kimlere rant sağladığınızı çok iyi biliyoruz. Sayın İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ve İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin... Bütün bunlar takibimiz altındadır ve hükümet içerisinde bir ismi de özellikle telafuz etmeliyim: Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz. Bütün bu olayları takip ediyoruz. Bu olaylardan, başta hükümeti, çünkü hükümette ortak sorumululuk esastır. İkinci derecede de bu isimleri hedef alıyoruz. Siz, hukuka ve adalete uygun davranın. Siz siyasi hesaplara alet olmayın." Sözlerini, "Sizin bu yaptıklarınızla AK Parti ve Erdoğan'ı lekelemeniz, incitmeniz, küçültmeniz mümkün değildir" diye sürderen Arınç, halkın, kendilerinin ne yaptığını ve kimlerle birlikte olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.



Ne televizyon ekranlarına getirilen kasetler ne de basın yayın organlarındaki bazı düzmece yazıların AK Parti'nin büyümesini, gelişmesini ve iktidar olmasını engelleyemeyeceğini ifade eden Arınç, aksine tüm bunların halk katında kendilerine yönelik desteği daha da arttırdığını vurguladı. Türkiye'nin hukuk devleti olmasını ve insan haklarının daha da gelişmesini istediklerini anlatan Arınç, "Bu olayları, Sayın Yücelen'in bir kara sabıkası, kara sicili olarak görüyoruz. Bu yapılan yanlışlıkları düzeltmesini bekliyoruz. Onu, bir ülkenin İçişleri Bakanı olarak görüyoruz, bir ailenin değil..." dedi.


#AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç
#Albayraklar operasyonu
#AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan
23 yıl önce