|

Ayaklarımızın üzerinde durma gayreti içindeyiz

Başbakan Erdoğan, "Biz büyüme hedeflerini IMF'den gelecek paraya göre hesaplamadık. Bastonla yürüme niyetinde değil, ayaklarımızın üzerinde durma gayreti içindeyiz. Ekonomimizi bu şekilde sağlam ayaklar üzerinde yürütelim istiyoruz ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 17/09/2009 الخميس
Güncelleme: 20:16 - 17/09/2009 الخميس
Yeni Şafak
Ayaklarımızın üzerinde durma gayreti içindeyiz
Ayaklarımızın üzerinde durma gayreti içindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyüme hedeflerini IMF'den gelecek paraya göre hesaplamadıklarını, mevcut duruma göre hesaplamaların yapıldığını belirterek, 'Yani ayaklarımız üzerinde durma gayreti içindeyiz' dedi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'Piyasada büyüme IMF'den gelecek paraya bağlı deniliyor. Siz ne diyorsunuz?' yönündeki sorusuna, şu karşılığı verdi:

'Biz büyüme hedeflerini IMF'den gelecek paraya göre hesaplamadık. Bizim mevcut durumumuza göre bunlar hesaplanmıştır. Bütün Orta Vadeli Program çalışmalarımızı buna göre yaptık. Yani biz IMF'den gelecek yardıma göre değil, biz kendi gücümüze göre, kendi imkanımıza göre neredeyiz, nereye ulaşacağız... Bu 3 yıllık programı buna göre yapacağız dedik ve programımızı buna göre yaptık. Yani ayaklarımızın üzerinde durma gayreti içindeyiz, bastonla yürüme niyetinde değil. Ekonomimizi bu şekilde sağlam ayaklar üzerinde yürütelim istiyoruz ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz.'

Erdoğan, bir gazetecinin, DTP'lilerin Kuzey Irak'ta Barzani ve Talabani ile görüştüklerini belirterek, döndükten sonra kendileriyle yeniden bir görüşme olup olmayacağı yönündeki sorusunu 'Gerekirse yaparız' şeklinde yanıtladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın kendileriyle görüşerek bu konulardaki düşüncelerini aldığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

'Bundan sonraki süreçte içerde ve dışarda, dışarda da sadece komşu ülkeler İran, Irak, Suriye değil, Avrupa ülkelerinin de bizim demokratik açılım sürecine destek olmaları gerekir. Onlarla da bunları konuşuyoruz. Hatta bugün Fransa Parlamento Başkanı ile bu konuları görüştüm. Bundan sonraki süreçte de gerek AB sürecinden sorumlu Devlet Bakanım o çalışmaları yapıyor, Dışişleri Bakanı aynı şekilde yapıyor. Dışardan da bu işi kuşatmak durumundayız ki başta terör sorunu olmak üzere diğer sorun alanlarını daraltalım ve inşallah başarıyla sorunların üstesinden gelelim.'

Erdoğan, bir gazetecinin, ilk görüşmeyi AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığını hatırlatarak, bundan sonra bir görüşme olması halinde aynı şekilde mi yapılacağını sorması üzerine de 'Belki ben, belki bakan arkadaşlarım, belki grup başkan vekillerim görüşür' dedi.


'AVUKATI TESLİM ETTİ'

Bir gazetecinin, Münevver Karabulut cinayeti soruşturmasıyla ilgili başka gözaltılar olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, bundan sonraki sürecin savcılık süreci olduğunu, savcılık yürütme olarak kendilerinden ne talep ederse, güvenlik teşkilatının da bu noktadaki gereken görevlerini yerine getireceğini kaydetti.

Erdoğan, C.G'nin 197 gün sonra teslim edildiğinin hatırlatılması üzerine de bunun dünyada çok örnekleri bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'197 günden daha da uzayan ve hala da neticesini alamadığımız faili meçhuller de var, ama 32 saatte neticesini aldığımız olaylar da var. Hrant Dink olayında 32 saatte netice aldık. Amerika'da, Rusya'da, Avrupa ülkelerinin her birinde buna benzer olaylar var. Yani hemen netice alınır diye bir şey yok.'

Zanlının yurt dışına çıkıp çıkmadığına ilişkin soru üzerine de Erdoğan, 'Savcılık bu çalışmaların hepsini yapıyor. Ondan sonra gerekli bilgilendirmeyi bundan sonraki süreçte sanıyorum oralardan alma imkanımız olacaktır' dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, 'Vali ve Emniyet Müdürü, ailesinin teslim ettiğini söyledi. Bu aile, amca Gariopoğlu mu?' sorusuna da 'Ben Başbakan olarak avukatının teslim ettiğini biliyorum, ama avukat da münasebeti kiminle kurdu önümüzdeki haftalarda öğrenmek mümkün olacaktır' yanıtını verdi.


٪d سنوات قبل