|

Ayder''de ''Kibar'' boğa

9. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi. Müsabakada Kibar isimli boğa birinci oldu.

.
00:00 - 10/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:21 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Ayder''de ''Kibar'' boğa
Ayder''de ''Kibar'' boğa

Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 19. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi. Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, güreşlerden önce yaptığı konuşmada, dünyanın hiçbir yerinde olmayan Ayder Yaylası''nın doğal güzelliklerini turizmin hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyledi.

TALİMATLARA UYDU

Ayder Yaylası''nda deste, ayak, küçük orta, büyük orta ve baş kategorilerinde yapılan güreşlere Rize''nin ilçeleri ile Artvin''in Yusufeli ve Murgul ilçelerinden 65 boğa katıldı.

Katılımcılardan Nurten Aykut''un, ''Kibar'' adını verdiği boğanın güreşler boyunca talimatlara uyması dikkat çekti. Aykut, boğasını güreş alanından çıkarırken bağlama ihtiyacı duymadı. Boğa, sahibinin komutlarına uyarak güreş alanından çıktı. Aykut''un boğası, müsabakalar sonunda birinci oldu.

CEVİZLE BESLEDİM

Aykut, Kibar''ın sözünü dinlediğini belirterek, ''Kibar yedi yaşında ve onu ben büyüttüm. Ceviz, fındık, mercimek ve arpa ile besliyorum. Bütün komutlarıma uyuyor. Ne zaman ''dövüş'' dersem, o zaman dövüşüyor. İki tane evladım var, Kibar üçüncüsü gibi. Dövüşü, beni dinleyişi ve herşeyi ile kibar olduğu için bu ismi verdim'' dedi. Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 25 bin lira dağıtıldı ve çeşitli hediyeler verildi.

11 yıl önce