|

Aynı mahallede 12 gün sonra sokak köpekleri bu kez de Osman’ı yaraladı

Bingöl’ün İnalı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan altı yaşındaki Osman Tunç yaralandı. Aynı mahallede 26 Mayıs’ta da yedi yaşındaki Mustafa Yalçın, yine sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı.

16:09 - 7/06/2022 Salı
Güncelleme: 16:14 - 7/06/2022 Salı
DHA
Köpek saldırısına uğrayan çocuk.
Köpek saldırısına uğrayan çocuk.

İnalı Mahallesi Uğurlu Caddesi'nde dün akşam saatlerinde evlerinin yakınındaki bahçede gezerken yedi sokak köpeğinin saldırısına uğrayan altı yaşındaki Osman Tunç, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Köpeklerin kalçasından ve sırtından ısırdığı Tunç, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Kuduz aşısı yapılan Tunç, yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.


Erik toplamak için bahçeye gittiğini belirten Tunç, "Köpekler geldi, bizi kovaladı. Sırtımdan ısırdılar. Koşunca kaç tane köpeğin olduğunu göremedim" dedi.

Annesi Abide Tunç ise daha önce de aynı mahallede, köpeklerin çocuklara saldırdığını ifade ederek, "Kadınlar olmasaydı çocuğum belki şu an yoktu. Allah kurtaranlardan razı olsun. Buna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Çok şükür çocuğum iyi ama çok korktu. Psikolojisi bozuldu, ne yemek ne de su içiyor. Ayakta bile duramıyor. Yarın başka çocuklara da olabilir. Yeter artık bir çözüm bulsunlar" diye konuştu.


Aynı mahallede 26 Mayıs'ta da oturdukları sitenin dışına çıkan ve dört sokak köpeğinin saldırısına uğrayan yedi yaşındaki Mustafa Yalçın da kalçasından ve bacağından ısırılmıştı. Çevredeki bir kişinin, köpeklere sopayla müdahalesiyle kurtulan Yalçın, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

#Köpek
#Saldırı
#Çocuk
#Bingöl
2 yıl önce