|

Aytaç Durak serbest bırakıldı

Adana'da, 16 ay önce açığa alınıp hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediye merkezli "çete operasyonu" kapsamında tutuklama talebiyle 14 şüpheli ile birlikte Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Aytaç Durak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İha
00:00 - 25/06/2011 Cumartesi
Güncelleme: 10:10 - 25/06/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Aytaç Durak serbest bırakıldı
Aytaç Durak serbest bırakıldı

Adana'da, 16 ay önce açığa alınıp hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediye merkezli "çete operasyonu" kapsamında tutuklama talebiyle 14 şüpheli ile birlikte Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Aytaç Durak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Durak ile beraber 4 kişi daha serbest kalırken, aralarında Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Yasa dışı yapılanma içine girerek çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, bu kapsamda adam kaçırmak, haraç almak, aralarında sorun olan kişilere aracılık yaparak menfaat sağlamak' iddialarıyla gözaltına alınan 17 kişi, çıkarıldıkları adliyede, önce Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve aynı belediyenin Ruhsat Şube Müdürü Gani Özdoğan sorgu sonunda serbest bırakılırken, Aytaç Durak'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, tutuklama talebiyle Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Toplam 16 saat süren sorgu ve yargılama safhası, sabaha karşı 03.30 sıralarında sona erdi. Aytaç Durak ile birlikte MHP eski milletvetvekili Kürşat Atılgan'ın kardeşi Galip Atılgan, işadamı Şakir Oral, Mehmet Duran Yelin ve Emin Ekmekçi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çete lideri olmakla suçlanan Mustafa Tuncel, 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan ve belediye çalışanlarından olan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salip Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu ve Murat Şu'nun ise tutuklanması kararlaştırıldı. Şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderilirken, dışarda bekleyen yakınları karara tepki gösterdi. Adliyenin arka kapısından çıkan Aytaç Durak ise, soruları cevapsız bırakarak herhangi bir açıklama yapmadı. Yorgun olduğu gözlenen Durak, kendisini bekleyen otomobile binerek evine gitti. Durak'ın Avukatı Nejat Özkuyumcu, müvekkiliyle ilgili doğrudan bir suçlamanın söz konusu olmadığını belirterek, "Kendisi görev sırasındayken bilgisi dışında yaşanmış bazı iddialar mevcuttu. Akabinde tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Bununla ilgili hakkında dava açılır mı açılmaz mı zaman gösterecek" dedi.

13 yıl önce