|

Azer Bülbül konserinde yer kavgası linçle bitti

Azer Bülbül'ün Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde verdiği konserde olaylar çıktı. Önde yer kapma tartışması yüzünden başlayan kavgada Selim Yılmaz isimli genç 40-50 kişilik bir grup tarafından linç edildi

Elazığ
00:00 - 17/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:41 - 17/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Azer Bülbül konserinde yer kavgası linçle bitti
Azer Bülbül konserinde yer kavgası linçle bitti

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde özel bir firma tarafından organize edilen Azer Bülbül konserinde olay çıktı. Yurt turnesine çıkan arabesk şarkıcısı Azer Bülbül'ün Karakoçan'daki konserinde yaşanan olayda Selim Yılmaz isimli genç 40-50 kişilik bir grupla tartışmaya başladı. Önde yer kapmak için başladığı ifade edilen kavgada, alkollü olduğu belirtilen Selim Yılmaz adlı genç, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, kendini korumak için sahne arkasına kaçtı. Ancak burada da grubun saldırısına uğrayan genç, bu kez elindeki bıçakla sahneye fırladı. Grup da Yılmaz'ın üzerine bira şişeleri, sopa ve sandalyelerle saldırdı.

YARALI KURTARILDI HASTANEDE ÖLDÜ

Çıkan arbedede ayağının kayması sonucu sahneden yere düşen genç 40-50 kişi tarafından dövülmeye başlandı. Polis kargaşayı durdurmak için havaya çok sayıda ateş açtı. Öfkeli kalabalık tarafından linç edilen genç, polis tarafından birçok yerinden darbe almış şekilde yaralı olarak kurtarıldı. Elleri kelepçelenip gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Yılmaz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Konser iptal edilirken, Karakoçan Devlet Hastanesi önünde toplanan çok sayıda vatandaş hastaneyi bastı. Polis ekipleri yetersiz kalınca jandarmanın müdahalesiyle olaylar bastırıldı.


Bingöl'de seyirciyi uyardı

Ses sanatçısı Azer Bülbül, Karakoçan konserinde çıkan kavga sonrası 1 kişinin hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu, ancak profesyonellik gereği babası bile ölse sahneye çıkmak zorunda olduğunu söyledi. Dün Bingöl'de sahne alan Bülbül, bu tür olayları tasvip etmediğini vurgulayarak, “Çok üzgünüm. Allah, ölen kardeşimizin ailesine sabır versin” ifadelerini kullandı. Bülbül konseri sırasında da seyircilerini uyararak yanlış olan hareketlerde bulunmamalarını istedi. Bingöl konseri, olaysız bir şekilde sona erdi.





17 yıl önce