|

Azerbaycan yılbaşından sonra 'görebilecek'

Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Mammedov, 3G için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Muhtelif teklifler aldık. Önümüzdeki yıl lisans verebileceğimizi düşünüyoruz” dedi

Şükrullah Dolu
00:00 - 30/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:57 - 30/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Azerbaycan yılbaşından sonra 'görebilecek'
Azerbaycan yılbaşından sonra 'görebilecek'

Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı İlyas Mammedov , 3G lisansının verilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Önümüzdeki yıl lisans verebiliriz” dedi. GSM zirvesinde konuşan Mammedov “3G ile ilgili muhtelif teklifler aldık. Yıl sonuna kadar altyapı çalışmalarını tamamlayıp önümüzdeki yıl lisans verebileceğimizi düşünüyoruz. Numara Taşınabilirliği'ne de 3 ay içinde geçeceğiz” dedi.

YATIRIMDA ÖNCELİK 3G

Azercell CEO Yardımcısı Ali Agan ise, 3G lisansının Azerbaycan'da Türkiye'den daha önce verilebileceğini belirterek, “3G lisansı Türkiye'de 2007'de gündeme gelmesine rağmen hâlâ bir sonuç alınamadı. 3G iki şeritli yoldan 8 şeritli yola çıkmak gibi bir şey. Azerbaycan 3G'ye Türkiye'den önce geçebilir" diye konuştu.

FIRSATLARI YAKINDAN İZLİYORUZ

Bölgedeki telekominikasyonla ilgili bütün fırsatları yakından izlediklerini belirten Agan, Turkcell' in de ortağı olduğu Azercell'in Azerbaycan'da öncelikle 3G ile ilgilendiğini vurguladı. Sektör olarak ekonomik büyümeye altyapı sağladıklarını anlatan Agan, 8 milyon 500 bin nüfusluk Azerbaycan'da 3 milyon 500 bin abone ve yüzde 64 pazar payı ile lider GSM operatörü konumunda olduklarını söyledi.


Küresel dolaşım geliştirilecek

Azercell'in ev sahipliğinde 200 ülkeden 750 GSM operatörü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya gelerek GSM sektöründeki yeni standartları masaya yatırdı. Sektörün üye olduğu GSMA tarafından yılda iki defa toplanan zirvenin Bakü ayağında, GSM şebekesindeki güvenlik konuları, küresel ses dolaşımının geliştirilmesi ve 3G lisansları ele alındı.



16 yıl önce