|

Azercell Avrupa'yı 4G ile karşıladı

Eurovision tarihindeki en özel organizasyonlardan birine ev sahipliği yapan Bakü, yarışmanın ana sponsoru Azercell ile tüm Avrupa'ya görsel bir şölen sundu. Eurovision ile eşzamanlı olarak ülkede 4G mobil internet uygulamasına geçtiğini duyuran Azercell, birçok Avrupa ülkesinde dahi henüz kullanılmayan bu teknolojiyle adeta gövde gösterisi yaptı

Merve Onkök
00:00 - 29/05/2012 Salı
Güncelleme: 22:54 - 28/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Azercell Avrupa'yı 4G ile karşıladı
Azercell Avrupa'yı 4G ile karşıladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Eurovision 2012'nin ana sponsoru Azercell, 4G mobil internet uygulamasına geçerek gelişmekteki telekom pazarlarından önemli bir başarıya imza attı. TeliaSonera Grubu'nun Avrasya'daki en önemli operasyonlarından olan Azercell'in Türk CEO'su Ali Agan, ülkedeki telekomünikasyon pazarının yüzde 55'ini ellerinde bulundurduklarını belirterek, İstanbul ve Tokyo gibi şehirlerde henüz olmayan 4G mobil internet uygulamasını Bakü'de başlatmalarının önemine dikkat çekti.

3G'YE 6 AY ÖNCE GEÇMİŞTİ

Agan, 4G için tüm hazırlıkların aslında 1 yıl öncesinde hazır olduğunu dile getirirken, bunu kamuoyuna duyurmak için en doğru zamanın Eurovision 2012 yarışması olduğuna dikkat çekti. 3G mobil internet uygulamasına geçtikten sadece 6 ay sonra 4G uygulamasını başlattıklarının altını çizen Agan, "Böylece Eurovision'u izlemek için Bakü'ye gelen Avrupalılara önemli bir mesaj verdik. Azerbaycan'ın teknolojide ne kadar mesafe kaydettiğini gösteriyor" diye konuştu. Agan, şunları kaydetti: "Azercell, Azerbaycan'ın petrol dışı sektörlerde en büyük şirketi. 16 yılda 1 milyar dolarlık yatırım yaptık, yaklaşık 1 milyar dolar da vergi ödedik. Adeta insan kaynağı fabrikası' gibi çalışıyoruz. Bünyemizdeki mühendisler dünyanın birçok ülkesine software ihraç ediyor. Doğrudan istihdamımız bin kişi, ancak Azercell ekosisteminden geçinen 13 bin kişi mevcut."


Koza'dan dahiler çıkıyor

Azercell CEO'su Ali Agan, şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek, bu anlamda birçok uluslararası ödüle layık görüldüklerini söyledi. Azerice'de yetimhane anlamına gelen "Uşak Evi"yle bu zamana kadar bin çocuğa sahip çıktıklarını söyleyen Agan, Koza ismini verdikleri Azercell İnovasyon Merkezi'nde de yüzlerce gence projelerinde ücretsiz destek verdiklerini söyledi.



12 yıl önce