|

Baas sözcüsü gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis kürsüsünde Suriye'deki BAAS rejiminin sözcülüğüne soyundu. Loğoğlu, “Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi Suriye’ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2015 Salı
Güncelleme: 22:16 - 23/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Şah Fırat operasyonu hakkında TBMM Genelkurulunu bilgilendiren İçişleri Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, operasyon için yüzbinlerce insanın katili baas rejiminden izin alınmamasını eleştirdi. 

KARA BİR LEKEYMİŞ!

Faruk Loğoğlu, “Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti’nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar) Operasyon için Suriye hükûmetinin rızası alınmamıştır.” ifadelerini kullandı. Meclis kürsüsündeki konuşmasında Türkiye’yi uluslararası suçlu gibi gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti:

BAAS'A YOL GÖSTERDİ

“Şimdi, konunun çok ayrıntıları var, lütfen, çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askerî operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar. O bakımdan, bu askerî operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye Hükûmetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye’ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır.”

MUSUL GİBİ OLSUN İSTİYOR

Loğoğlu, “Musul Başkonsolosluğumuzun zamanında tahliye edilmemesi ne kadar yanlış idiyse, Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin -askerlerimizin diyorum- tahliye edilmesi veya geri çekilmesi yani bir ricat anlayışı, bir korku anlayışı içinde geri çekilmesi daha da vahim bir yanlış olmuştur” dedi. Loğoğlu’na AK Parti’li Ünal Kacır tepki göstererek, “Suriye’nin sözcüsü gibi konuşuyorsunuz” dedi. Loğoğlu ise, “Ben Suriye’nin sözcüsü falan değilim; biz uluslararası hukukun sözcüsüyüz, uluslararası hukukun sözcüsüyüz.” şekline karşılık verdi. 

 
#Şah Fırat operasyonu
#TBMM
#İçişleri Bakanı İsmet Yılmaz
#Faruk Loğoğlu
9 yıl önce