|

Babacan, soykırım müzesini gezdi

İha
00:00 - 8/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 12:50 - 8/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Babacan, soykırım müzesini gezdi
Babacan, soykırım müzesini gezdi

Kudüs'te dün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkanı Dalia İtzik ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile biraraya gelen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, sabah saatlerinde Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni ziyaret etti.

Müze ziyaretinde eşi Zeynep Babacan da kendisine eşlik ederken, Ali Babacan müze yetkililerinden bilgi aldı. Müzede uzun süre gezen ve yetkililere sorular soran Babacan, Yahudi soykırımını ifade etmek amacıyla temsili olarak yanan ateşi alevlendirdi. Soykırım müzesindeki fotoğrafları ve diğer eserleri inceleyen Babacan, müzede yaklaşık 45 dakika kaldı. Müze defterine yazılar yazan Ali Babacan, hiçbir ırk, din ve milliyet ayrımı yapmadan tüm insanlığın barışa ihtiyacı olduğunu vurguladı. Gördüklerindençok etkilendiğini söyleyen Babacan, barış için her türlü çabanın gösterilmesi mesajını verdi.

Şu saatlerde İsrail'deki Likud Genel Başkanı Benyamin Netanyahu ve İşçi Partisi lideri Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşecek olan Babacan, ardından Filistin'e geçecek. Bakan Babacan, Filistin temasları çerçevesinde Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile iftar yapıp ikili görüşmelerde bulunacak. Bakan Babacan, daha sonra El Fetih'in hükümet sözcüsü Dışişleri Bakanı vekili Enformasyon Bakanı Riyad el-Maliki ile de bir araya gelecek. Görüşmenin ardından ikili, ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

Türkiye İşbirliği ve Kalkınma (TİKA) Dairesi Başkanlığı Ramallah bürosunu ziyaret edecek olan Babacan, Salı günü sabahı Başbakan Selam Feyyad ile görüşmesinin ardından Filistin'den ayrılacak.


17 yıl önce