|

Babacan, yeni AB turuna çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan'ın, AB Komisyonu'nda yeni çalışma döneminin başlamasıyla birlikte, AB ülkelerini ziyaret etmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

00:00 - 26/09/2006 Salı
Güncelleme: 17:55 - 26/09/2006 Salı
Yeni Şafak
Babacan, yeni AB turuna çıkıyor
Babacan, yeni AB turuna çıkıyor

Diplomatik kaynaklar,Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, müzakerelere başlayan bir aday ülkenin başmüzakerecisi sıfatıyla AB ülkelerini sırasıyla ziyaret edeceğini bildirdiler.

Bu çerçevede ay başında Hollanda ve Belçika'ya giden Babacan, yarın da İtalya ve Finlandiya'yı kapsayan yeni AB turuna çıkıyor.


Babacan'ın İtalya ve Finlandiya'dan sonra, yeniden Belçika'ya ve İspanya'ya gitmesinin, Ekim ayında ayrıca İngiltere ve Yunanistan'ı ziyaretinin söz konusu olduğunu kaydeden kaynaklar, bakanın ziyaretlerini tamamlamasının 2007 yılına da sarkabileceğini ifade ettiler.


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan'ın, ziyaretlerinde Türkiye'nin tutumunu ve AB üyeliği konusundaki güncel gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getirdiği belirtiliyor.


FİNLANDİYA İLE İTALYA'DA TEMASLARDA BULUNACAK

Babacan, AB Dönem Başkanı Finlandiya ile İtalya'yı kapsayan yeni AB turu çerçevesinde yarın öğleden sonra Roma'ya hareket edecek.


Roma'ya vardığı günün akşamı, Morgan Stanley Konferansı vesilesiyle düzenlenen akşam yemeğine katılacak olan Babacan'ın burada bir konuşma yapması da öngörülüyor.


Babacan, 28 Eylül Perşembe günü İtalya Başbakanı Romano Prodi, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Massimo D'Alema, İtalya AB İşleri ve Ticaret Bakanı Emma Bonino ile bir araya gelecek.


Dış Ticaretin Teminatlandırılmasına İlişkin Hizmet Kuruluşu SECA tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak olan Babacan, ayrıca basın kuruluşlarına mülakat verecek ve "RAI News" canlı yayın programına katılarak, soruları yanıtlayacak.


Roma'daki temaslarını tamamlamasının ardından aynı günün akşamı Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye hareket edecek olan Babacan, buradaki temaslarına 29 Eylül Cuma sabahı başlayacak.


Babacan, Helsinki'deki görüşmeleri çerçevesinde Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile bir araya gelecek.

Finlandiya'nın AB İşlerinden Sorumlu Başbakanlık Devlet Sekreteri Jari Luoto tarafından verilecek çalışma yemeğine katılacak olan Babacan, Nokia Yönetim Kurulu Başkanı Jorma Ollila ile de görüşecek.


Babacan ayrıca, Finlandiya'da yayımlanan Kauppalehti gazetesine mülakat verecek.


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Helsinki'deki temaslarının tamamladıktan sonra da cuma akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.



18 yıl önce