|

Baban cennete gitti yavrum

Yüksekova’da ve Nusaybin’de şehit düşen 4 güvenlik görevlisi memleketlerinde toprağa verildi. Uzman Çavuş Raşit Atcı için Maraş'ta düzenlenen cenaze töreninde eşi Ebru Atcı’nın “Baban cennete gitti kızım” sözleri yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:06 - 24/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Atcı'nın (28) cenazesi, Mardin'de 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan şehit Atcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Hürriyet Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.



KIZINA SARILIP AĞLADI


Ulu Cami'de düzenlenen törende, şehidin ağabeyi, kardeşinin tabutunun yanından ayrılmadı. Müftü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Evli ve 1 yaşında Rabia Begüm isminde kızı bulunan şehidin eşi Ebru ve annesi Rabia Atcı, törende şehidin naaşına sarılıp, gözyaşı döktü.





RAŞİT'İM DE UZMAN KIYAFETİ GİYİYORDU


Cenazenin götürülüşü sırasında şehidin eşi Ebru Atcı kucağındaki kızıyla, bir uzman çavuşun yanına gelerek, “Bak kızım babanda bundan giyiyordu. Yiğidim, Raşit'im de uzman kıyafeti giyiyordu. Şimdi cennete gitti yavrum baban” diyerek ağıt yaktı. Türk bayraklarıyla donatılan Trabzon Caddesi'nde askeri bandonun bulunduğu kortej eşliğinde tekbirler getirilerek bir süre taşınan şehit Atcı'nın cenazesi, Bulutoğlu Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.





Devlet uğurladı


Yüksekova'da şehit olan polis Murat Yatarkalkmaz için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Gülcan ve babası Hamza Yatarkalkmaz, cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları, askeri yetkililer ve şehidin ailesi katıldı.



SEBEP OLANLAR YANSIN


İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yatarkalkmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra askeri cenaze aracına alınan şehidin naaşı, Cebeci Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Başbakan Numan Kurtulmuş aileye taziye dileklerini iletirken bir aile yakını, “Sebep olanlar da yansın” dedi.



Yıkılmayacağım




Nusaybin'de polis zırhlı aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekat Komiser Yardımcısı Kubilay Er'in cenazesi, Amasya'nın Merzifon ilçesinde defnedildi. Şehidin cenazesi, Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bahçeleriçi Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.



SEVİNDİRMEYECEĞİM


Camideki törende güçlükle ayakta duran şehidin babası Hüseyin Er, “Yıkılmayacağım, ayakta duracağım, düşmanları sevindirmeyeceğim, ağlamayacağım” dedi. Anne Ayşe ve şehidin kız kardeşi Kübra Er de gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin cenazesi, Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.



Son veda bugün




Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Yasin Boran için Van'da tören düzenlendi. Törenin ardından Boran'ın naaşı Ankara'ya gönderildi. Boran'ın naaşı bugün Ankara'da toprağa verilecek.



Hakkını helal et




Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Salgar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin eşi Ayşegül Salgar, 9 aylık bebeği Eymen'le tabuta sarılarak, “Senin o tabutuna kurban olayım. Sana nasıl kıydılar. Eymoşum gel, babana bak. Eymoşum, baba, baba. Babana kıydılar senin. Ben sana kurban olurum Faruk'um. Ben seni çok seviyorum” diye gözyaşı döktü.



BELKİ ÖLMEMİŞTİR


Şehidin kız kardeşi Gizem Salgar da “Şimdi bu kardeşim mi? Bir dokunabilir miyim? Belki ölmemiştir" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.






#Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı
#Ebru Atcı
#Piyade Tugay Komutanlığındaki
#Yasin Boran
8 yıl önce