|

Babası 10 aylık bebeğini yaktı

Evini yakarak 10 aylık çocuğunu öldüren baba, daha önce ailesine bıçakla saldırmış.

Cihan
00:00 - 14/06/2008 Cumartesi
Güncelleme: 11:17 - 14/06/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Babası 10 aylık bebeğini yaktı
Babası 10 aylık bebeğini yaktı

Avcılar'da, ailesinin kaldığı evi yakarak 10 aylık çocuğunun ölümüne neden olan şahsın daha önce de aile fertlerine şiddet uyguladığı ve bıçakla saldırdığı öğrenildi. Öfkeli babanın en büyük oğlu Oğuzhan Kardeş, babasının daha önce de kendilerine şiddet uyguladığını ve bıçakla saldırdığını söyledi.



Firuzköy Mahallesi Mezarlıkaltı Caddesi üzerinde Hamdi Kardeş (43) isimli şahsın ailesinin yaşadığı barakayı yakması üzerine 10 aylık Kadirhan hayatını kaybetti. İddiaya göre Hamdi Kardeş, gece aşırı derecede alkol aldı. Kendisine yemek hazırlanmadığı gerekçesiyle annesi Hayriye Şenek ve imam nikahlı eşi Fehriye Erdinç ile kavga etti. Kavganın ardından Fehriye Erdinç, 6 çocuğunu da yanına alarak kayın validesinin yaşadığı barakaya gitti. Gece kendi yaşadığı evin camlarını kıran Hamdi Kardeş, annesinin barakasını da ateşe verdi. Anne ve çocukları vatandaşların yardımıyla kurtarılırken 10 aylık Kadirhan alevler arasında kalarak can verdi. Bıçakla polise de saldıran zanlı güçlükle yakalanıp gözaltına alındı.


Hamdi Kardeş'in en büyük oğlu Oğuzhan Kardeş, babasının daha önce de kendilerine şiddet uyguladığını ve bıçakla saldırdığını söyledi. Akşam saatlerinde ailece neşeli zaman geçirdiklerini anlatan Oğuzhan, "Babam hepimizi balık tutmaya götürdü. Geç saatlere kadar eğlendik. Gece 03.00 gibi geldik ve ben hemen yattım. Bir süre sonra bağırlara uyandım. Babamın annem ve babaannemi dövdüğünü gördüm. Babaannemin yüzü kanlar içindeydi. Onu alıp amcamlara götürdüm. Geldiğimde ise ev alevler içindeydi. Kız kardeşimi çıkardık. İtfaiye görevlileri 10 aylık küçük kardeşimi bulamamış. O anda kardeşime ne olduğunu öğrenemedim. Daha sonra "Öldü" dediler." şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




16 yıl önce