|

Babasını aldılar

FETÖ'nün üst düzey isimlerinden ve önemli finansman kaynaklarından biri olan Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün mal varlıklarına el konuldu. Baba oğulun tüm mal varlıklarının değerinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu belirlendi. Baba Selmet Şükür Sakarya'da gözaltına alınırken, ABD'de olan Hakan Şükür hakkında re'sen yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:00 - 12/08/2016 Cuma
DHA

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında eski futbolcu Hakan Şükür ve Sakarya'da müteahhitlik yapan babası Selmet Şükür hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık iki ismin FETÖ'ye finansal destek sağladığını da tespit etti. Savcılığın başvurusunu inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün taşınmazlarına, ulaşım araçlarına, banka hesaplarına, her türlü hak ve alacaklarına el konulmasına karar verdi.



GAYRİMENKUL ZENGİNLERİ


Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün yapılan ilk araştırmada gayri menkul zengini oldukları belirlendi. Hakan Şükür ve babasının Sakarya, Antalya, Bodrum, İstanbul Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece'de daireler, Adapazarı ve Sapanca'da bina, Kandıra'da arsaları olduğu tespit edildi. Hakan ve babası Selmet Şükür'ün tüm mal varlıklarının değerinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu belirlendi.



HASTANEYE KALDIRILDI


Gözaltı kararı çerçevesinde de Amerika'da bulunan Hakan Şükür ile babası Selmet Şükür'e ait Adapazarı ve İstanbul'da bulunan evlerde arama yapıldı. İkamet adresinde bulunamayan Selmet Şükür'ün Salko Camii'nde cuma namazında bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine polis harekete geçti. Selmet Şükür namaz bittikten sonra polis aracına konularak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şükür buradaki sorgusu devam ederken fenalaşan hastaneye kaldırıldı. Şekeri yükselen Sermet Şükür'ün tedavisi hastanede devam ediyor. Savcılık, geçen Aralık'ta ABD'ye kaçan Hakan Şükür hakkında da res'en yakalama kararı aldı.



Amerika'ya böyle kaçmıştı






2013 yılında AK Parti milletvekilliğinden istifa eden Hakan Şükür, Amerika'ya yerleşmişti. Amerika'da bir ev alan ve çocuklarının eğitimi için oraya gittiğini iddia eden Şükür, bir daha dönmedi. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası, sosyal medya hesaplarından darbeyi destekleyen paylaşımlar yapan Şükür'ün hakkında FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. Amerika'dan dönmesi beklenmeyen Şükür için kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılacağı belirtiliyor.


#FETÖ
#Selmet Şükür
8 yıl önce