|

Babayiğit aranıyor

15 Temmuz’da FETÖ’cülerin saldırılarında ağır hasar gören Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasının yapımını üstlenecek firma bulunamıyor. Binanın yıkımı yapıldı; ancak yapım şartlarına göre firma katılım sayısının az olmasından dolayı ihaleye çıkılamıyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:34 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
51 yıldır hizmet veren ve saldırıda en ağır hasarı gören bina kullanılamaz hale gelmiş ve yıkılmıştı.
51 yıldır hizmet veren ve saldırıda en ağır hasarı gören bina kullanılamaz hale gelmiş ve yıkılmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) militanlarının 15 Temmuz’daki hain kalkışmada ilk hedeflerinden biri olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binası, aldığı saldırı sonrası ağır hasar görmüştü. Karar alınıp yıkılan bina için yeni proje hazırlandı; ancak inşaat firmalarının katılımı az olduğu için yapım aşamasına geçilemedi. İhale usulüne göre ihale üç ve üçten fazla şirketin katılmaması halinde yapılamıyor. İhaleye katılım yetersiz olduğu için de ihale süreci tamamlanamadı.

YENİ PROJE SIR GİBİ SAKLANIYOR

Bina için hazırlanan farklı projeler arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçtiği ve yapımına karar verilen çizim ise sır gibi saklanıyor. Proje kapsamında yaklaşık 7 ay önce yıkımı tamamlanan binanın, inşatın başlaması halinde 2 yılda tamamlanacağı belirtildi. Binanın tamamlanmasının ardından çoğu emniyet biriminin de buraya getirileceği bildirildi. Yeni binanın yapımı tamamlandıktan sonra diğer binanın da yıkılarak yenileneceği öğrenildi.


51 yıldır hizmet veren ve saldırıda en ağır hasarı gören bina kullanılamaz hale gelmiş ve yıkılmıştı. Bu binada hizmet veren TEM, İstihbarat ve Özel Harekat Şube müdürlükleri, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü için yapılan yeni hizmet binasına geçmişti.

#Ankara İl Emniyet Müdürlüğü
#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce