|

Bahçeli: Avrupa Birliği ile yol ayrımına gelinmiştir

MHP Lideri Bahçeli, Karabük'te vatandaşlara hitap etti. Avrupa Birliği'nin yaptırım kararına değinen Bahçeli, "AB'nin yaptırım kararlarını 15 Temmuz'da açıklaması, onların nerede durduğunun ve kimlere selam gönderdiğinin en önemli kanıtıdır" ifadesini kullandı.

13:30 - 20/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:54 - 20/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli.
MHP Lideri Devlet Bahçeli.

MHP Lideri Bahçeli, Karabük'te vatandaşlara hitap etti.

Avrupa Birliği'nin yaptırım kararına değinen Bahçeli, "AB'nin yaptırım kararlarını 15 Temmuz'da açıklaması, onların nerede durduğunun ve kimlere selam gönderdiğinin en önemli kanıtıdır" ifadesini kullandı.

"Doğu Akdeniz'de önümüze çıkanın canına kast ederiz" diyen Bahçeli, AB'ye sert sözlerle yüklendi.

MHP Lideri, 15 Temmuz’da, hain FETÖ darbe girişiminin üçüncü yılında, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü idrak edilen bir süreçte, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi'nin skandal ve sakat bir kararla Türkiye alerjisini gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

  • "Biliniz ki, AB tarafından seçilen tarih çok düşündürücüdür, açıkça maksatlıdır, adeta mesaj yüklüdür. Yaptırım kararlarını ihtiva eden paketin 15 Temmuz'da onay ve ilanı AB'nin nerede durduğunu, kimlere selam gönderip sevimlilik yarışına girdiğini ayan beyan ispatlamaktadır.
  • AB'nin hem bünyesi hem de karar organları hastadır, ağır hasarlıdır. Türkiye husumeti ise gizlenemez düzeydedir. Ülkemizin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerini gerekçe göstererek, eften püften bir dizi yaptırım kararını öngören ucuz paketin AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanması bizim nazarımızda solmuş ve sararmış kağıt parçasından farksızdır ve hukuksuzluğun farikasıdır."

"Mevcut sistemden geri dönüş yok"

Türkiye, AB ile yol ayrımına gelmiştir. Biz bu deveyi de gütmeyeceğiz, bu diyardan da gitmeyeceğiz.

Belediye yönetimleri milli beraberliği temellendirecek ve destekleyecektir. Konu; Türk Milleti'nin var oluş mücadelesidir. Gevşemeye fırsat yoktur. Milletimizin verdiği oylar emanettir ve emin ellerdedir.

#AB
#Devlet Bahçeli
#MHP
5 yıl önce