|

Bahçeli: İdlib için Esed'le görüşelim diyenler akıllarını başlarına alsınlar

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İdlib krizinin çözümü için katil Esed'le görüşülmesinin zorunlu olduğunu söyleyenler akıllarını başlarına almalıdır" dedi.

Yeni Şafak
11:07 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:05 - 22/09/2018 Cumartesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen "Kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün" temalı MHP Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.

Bahçeli buradaki konuşmasında, "Gazetelerin adeta özendirici olan üçüncü sayfa haberlerine dikkat etmesini istiyoruz. Kadına şiddet gibi meseleler ülkemiz için bir beka sorunudur" diye konuştu.

İdlib mutabakatı

İdlib mutabakatına ilişkin, "20 Eylül'de toplanan MGK'da alınan kararlar son derece yerindedir, doğrudur, desteğimiz tamdır" ifadelerini kullanan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "İdlib krizinin çözümü için katil Esad'la görüşülmesinin zorunlu olduğunu söyleyenler akıllarını başlarına almalıdır. Terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'yi eli kana bulaşmış bir katille aynı masaya oturtmak heves ve densizliği, eğer ihanet ve işbirlikçilik değilse kesinlikle gafilliktir."

"İdlib mutabakatı memnuniyet verici"

Bahçeli, "İdlib gerekse de Suriye'nin diğer bölgelerinde yapılan operasyonlarda sivil halkın can güvenliğinin korunması, Türkiye’nin hazmedemeyeceği göç dalgasının önüne geçilmesi acil bir ihtiyaçtır. Ülkemiz yeni bir göç akının üstesinden gelemeyecektir. Buna ne ekonomik imkanlarımız, ne de sosyal bünyemiz ve nüfus bütünlüğümüz cevap veremeyecektir. Ülke olarak arzumuz Suriye'de bulunan diğer ülke güçlerinin aynı hassasiyeti göstermesi ve Türkiye'yi anlamalarıdır. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanı 17 Eylül 2018 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de bir araya gelmiş ve İdlib konusunu görüşmüşlerdir. Bu görüşmeden çıkan mutabakat hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından memnuniyet verici bir gelişme olmuştur" şeklinde konuştu.

"PKK'nın Akdeniz'e koridor açma emeli engellendi"

  • Bahçeli, "İdlib çatışmasızlık bölgesine düzenlenen saldırıların durdurulması hususunda Rusya Federasyonuyla varılan uzlaşma müspet bir sonuçtur. İdlib’de oluşturulan 20 kilometrelik güvenli bölge Suriye’den gelebilecek muhtemel göç dalgasını kaynağında engellemiş ve İdlib halkının huzuru için kapı aralamıştır. Sonunda ve şimdilik İdlib'de yaşayan sivil halk rahat bir nefes almıştır. Görünen budur. PKK/YPG terör örgütlerinin Akdeniz'e şirret ve zehirli koridor açma emeli daha da zorlaşmış, daha da engele takılmıştır. Suriye’deki barış ve huzur arayışlarına önemli katkılar sağlanmıştır" diye konuştu.

"Soçi Mutabakatı'nda alınan kararlar Tahran Zirvesi'nin devamı niteliğinde bir rol üstlenmiş ve böylelikle dünya kamuoyuna net mesajlar verilmiştir" diyen Bahçeli şu ifadeleri kulladı:

"Tahran Zirvesi’nde görüş ayrılığı olduğu spekülasyonu son bulmuş, Cenevre'de yapılacak görüşmeler için Türkiye’nin elini güçlenmiştir. Rusya'nın askeri müdahale ile yapmaya çalıştığını, Türkiye diplomatik girişimler sonucunda sağlamıştır. Türkiye, Suriye'nin istikrarı için samimiyetle mücadele ettiğini bir kez daha ilan etmiştir. Soçi Mutabakatı'nın hemen ardından Suriye’de Rus uçağının vurulması ve 15 asker kaybının yaşanması ise dikkatlerden kaçmamıştır. Görünen odur ki, Suriye’deki vahim süreç devletlerarası bir kriz için kaynama noktasına ulaşmıştır."


#Bahçeli
#İdlib
6 yıl önce