|

Bahçeli'ye rakip yok

Kongreye hazırlanan MHP'de, muhalifler, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye rakip arayışına girdiler. Çarşaf liste oluşturulmasını isteyen muhalifler, yeni kadroya girmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 22/10/2000 Pazar
Güncelleme: 14:58 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Kongre hazırlıklarına kilitlenen MHP'de muhalif gruplar ve parti dışında kalan eski yöneticiler, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye rakip olarak ortaya çıkacak bir aday arayışına girdiler. Muhalif grupların, ortaya genel başkan adayı sürerek Bahçeli'ye çarşaf liste taleplerini kabul ettirmeye çalıştıkları bildirildi. Genel başkanlık çekişmesinin beklenmediği MHP kongresinde, tüm gözler 10 kişilik MKK ve 85 kişilik MYK'nın birleştirilmesiyle oluşturulacak 60 kişilik yeni idari kadroda kimlerin görev alacağı noktasına çevrildi.

Muhaliflere şans verecek

Parti kulislerinde de, MHP lideri Bahçeli'nin rahat bir kongre geçireceği konuşuluyor. Ancak, Bahçeli'nin buna rağmen muhaliflerin seslerini yükseltmelerini istemediği, bu nedenle yakın çalışma arkadaşlarını belirledikten sonra muhaliflere de bir şekilde yönetime girme şansı tanıyabileceği belirtiliyor.

Rakipler etkili değil

5 Kasım'da gerçekleştirilmesi planlanan kongrede Devlet Bahçeli'ye rakip olarak ortaya çıkan ilk isim olan Merkez Karar Kurulu üyesi Şerafettin Toperi, MHP çevresinde beklenen ilgiyi bulamadı. Toperi'nin, Bahçeli ve yönetimini solcu olmakla suçlaması MHP tabanında yankı bulmadı. Ramiz Ongun, Muharrem Şemsek, Naci Memiş ve diğer eski yönetici ile milletvekilleri tarafından yürütülen kongre çalışmalarında henüz bir aday ortaya çıkmazken, Şerafettin Toperi'nin Muharrem Şemsek'le görüştükten sonra adaylığını açıkladığı belirtildi. Bahçeli'ye ikinci rakip olarak Ulvi Batu'nun adı geçiyor. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce