|

Bakan Ala HDP'li vekile görevini hatırlattı

İçişleri Bakanı Ala HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, terör operasyonlarını yürüten askerlere hakaret etmesinin sorulması üzerine "Milletvekilin olamsı gereken yer Meclis. Teröristlere karşı oardaki vatandaş ve esnafı savunmaktır" dedi. Ala, 2 bin 240 adaet silah, 10 bin adet molotof, 10,5 ton patlayıcı yakalandığını söyledi.

Yeni Şafak
11:05 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 17/12/2015 Perşembe
AA

İçişleri Bakanı Efkan Ala gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyulduğunu söyleyen Ala "O isimler Türkiye'ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. Ülkelerle istihbarat ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir de Türkiye'de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye'de yakalandı ve sınır dışı edildi" dedi.



"Milletvekilin olamsı gereken yer Meclis
"


HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, terör operasyonlarını yürüten askerlere hakaret etmesinin sorulması üzerine Ala "Önce şimdi siyasi partiler neden vardır sorunları siyaset yolu ile çözmek için vardır. Milletvekilleri millete hizmet etmek için seçilir, polis orada terörist faaliyetlerde bulunanları temizlemek için var. Normalde işbirliği yapmaları gerekir. Bir evin aranmasına karar verecek olan yargı o da yapılmış ve aranmasına karar verilmiş. Polis memuru bu evi arama konusunda bir değerlendirme yapma hakkı yok gidip arayacak. Siyasi boyutu ise milletvekilin olamsı gereken yer Meclis. Teröristlere karşı oradaki vatandaş ve esnafı savunmaktır. İnsanlara ona bunun için oy veriyor. Siyaset yönetsin diye oy veriyor. Siyaseti yok etmeye çalışan terörist organizasyonlardan yana tavır koyuyorsunuz bu kabul edilebilir bir durum değil" değerlendirmesini yaptı.



Ala, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 862'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 2 bin 240 silah yakalandığını, yaklaşık 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotofkokteyli ele geçirildiğini söyledi.



Belediye iş makinelerinin hendek kazılmasında kullanılmasıyla ilgili Ala "18 belediye başkanı ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapıldı. Hem adli hem de idari soruşturma açıldı. Bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı" ifadelerini kullandı.




#İçişleri Bakanı Efkan Ala
#Efkan Ala
#Ferhat Encü
8 yıl önce