|

Bakan Bozdağ: Gereğini yaparız

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP'li milletvekillerinin cezaevi ziyaretlerine ilişkin bilgiler konusunda, "Bilgilerle ilgili gerekli incelemeyi yaptıracağım. Tespit edersek kimdir, nedir gereğini yaparız" dedi.

Yeni Şafak
16:20 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 13:53 - 17/06/2016 Cuma
AA
TBMM Adalet Komisyonunda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin soruları üzerine açıklama yaptı.
TBMM Adalet Komisyonunda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin soruları üzerine açıklama yaptı.

TBMM Adalet Komisyonunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin soruları üzerine yaptığı açıklamada, hukuk ve içtihat istikrarını sağlamak için belli bir süreye ihtiyaç olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi üyelerinin 12 yıl görev yaptığını, yüksek yargı organlarının tamamını eşit süreye getirmenin daha doğru olacağının düşünüldüğünü ifade etti.



Bozdağ, 12 yıllık görev süresinin Yargıtayda ve Danıştayda görev yapanların işlerine daha iyi sahip çıkmalarına yol açacağı gibi kendilerini sürekli yenilemeleri sonucunu doğuracağını belirterek, "Çünkü gün geldiğinde kürsüye geri döneceklerdir. Bu açıdan da kürsüyle Yargıtay arasında sağlıklı ilişkiler ortaya çıkacaktır. Kürsüdeki hakimlerin Yargıtayla diyalogları iyi olacaktır." dedi.



"Düzenleme anayasa ile uyumlu"


Bozdağ, anayasanın Yargıtay veya Danıştay üyeliği teminatını değil, hakimlik, savcılık teminatını içerdiğine dikkati çekerek, "Bu düzenleme de hakimlik ve savcılık teminatına uygun ve ona dayanan bir düzenlemedir. O nedenle Anayasa ile de uyumludur." diye konuştu.



"Gereğini yaparız"


Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevi ziyaretleriyle ilgili olarak herhangi bir CHP milletvekilinin veya görüşülen kişilerden herhangi birinin ismini açıklamadığını belirterek, "Herhangi bir CHP milletvekili arkadaşımızı hedef gösterme düşüncesiyle de böyle bir açıklamayı kesinlikle yapmadım." ifadesini kullandı.



CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in, 24 CHP'li milletvekilinin teröristlerle görüştüğüne yönelik broşürlerin dağıtıldığını anımsatması ve bu bilgilerin Adalet Bakanlığından gayri ahlaki ve gayri yasal yollarla çıkartıldığını savunması üzerine Bozdağ, "Bu bilgiler, çıkan bilgilerle ilgili ben gerekli incelemeyi yaptıracağım. İncelensin bakalım ne çıkacak. Ona göre de söyleyeceğiz. Tespit edersek kimdir, nedir gereğini yaparız." diye konuştu.



#TBMM Adalet Komisyonu
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce