|

Bakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü: Türkiye'den Rusya'daki silahlı saldırıya kınama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova'daki silahlı saldırı sonrası Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan'ın telefon görüşmesinde Moskova'daki saldırıyı kınadığı ve taziyelerini ilettiği bildirildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıya ilişkin paylaşımda bulunarak, "Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda düzenlenen silahlı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Semih Bozkuş
23:01 - 22/03/2024 Cuma
Güncelleme: 00:22 - 23/03/2024 Cumartesi
AA
Hakan Fidan - Sergey Lavrov
Hakan Fidan - Sergey Lavrov

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

Söz konusu terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Ömer Çelik: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

Silahlı saldırıya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklamada bulunarak taziyelerini iletti.

X hesabından paylaşımda bulunan Çelik, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz..." ifadelerini kullandı.


Moskova'da konser salonuna saldırı

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda en az 4 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler, etrafa ateş açtı.

Rus Federal Güvenlik Servisi, ilk verilere göre açılan ateş sonucu 40 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Güvenlik güçlerinin, saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattığı ve saldırının yapıldığı binada çıkan yangını söndürmek için çalışmaların devam ettiği de bildirildi.

Saldırının ardından binanın etrafında çok sayıda polis, güvenlik önlemi alırken bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirildi.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırı hakkında ilk anlardan itibaren bilgilendirildiğini aktardı.



#Hakan Fidan
#Sergey Lavrov
#Telefon Görüşmesi
#Moskova
#Silahlı Saldırı
1 ay önce