|

Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Blinken ile çok açık konuştum

Türkiye, terör devleti İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliama dur demek için diplomasi trafiğini yoğun bir şekilde yürütüyor. Bu trafiğin etkin isimlerinden olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da El Cezire aracılığıyla net açıklamalarda bulundu. El Cezire'ye verdiği mülakatta ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı görüşmeye de değinen Bakan Fidan, Blinken ile çok açık konuştuğunu belirterek Gazze'de tam ateşkes istediklerini söyledi.

22:08 - 18/11/2023 Cumartesi
Güncelleme: 23:49 - 18/11/2023 Cumartesi
Diğer
Bakan Fidan, Gazze'deki son gelişmeleri El-Cezire kanalına değerlendirdi.
Bakan Fidan, Gazze'deki son gelişmeleri El-Cezire kanalına değerlendirdi.

Terör devleti İsrail, Filistinlilere yönelik 7 Ekim'de başlattığı katliamlarını sürdürüyor.

Dünyanın gözü önünde işlenen soykırım saldırıları birçok ülkede lanetlenirken, Türkiye ise etkin bir şekilde diplomasi trafiği yürütüyor.

Çok sayıda ülke ile temaslarını sürdüren Türkiye'nin bu trafikteki en etkin isimlerinden biri olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da El Cezire'ye mülakat verdi.

Katar merkezli El Cezire'ye konuşan Fidan, İsrail'e karşı kolektif hareket etme çağrısı yaptı.

"Blinken ile çok açık konuştum"

Fidan, Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı görüşmeye dair de önemli açıklamalarda bulundu. "Blinken ile çok açık konuştum" diyen Bakan Fidan, Gazze'de tam ateşkes istediklerini söyledi.

Al Jazeera kanalı röportaj yayına verilmeden önce öne çıkan başlıkları yayınladı. Buna göre Fidan, İslam ülkelerinin diplomatik araçlarla bu problemi çözmek için çalışması gerektiğini söyledi.

"Blinken ile çok açık konuştum" diyen Bakan Fidan, "Gazze'de tam ateşkes istedik" ifadelerini kullandı.


İsrail'e uygulanan çifte standardın, dünyadaki sistemin iflas ettiğini gösterdiğini belirten Fidan, Gazze'nin yönetimiyle ilgili de konuştu.


Bakan Fidan, iki devletli çözüm olmadan, Gazze'yi kimin yöneteceği tartışmasını kabul etmediklerini söyledi.



#Gazze
#İsrail
#Saldırı
#El Cezire
#Türkiye
#Diplomasi
#Dışişleri Bakanı
#Hakan Fidan
6 ay önce