|

Bakan Fidan'dan Tahran'da yoğun diplomasi trafiği: İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılmak üzere İran’a gitti. Bakan Fidan burada Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bir araya geldi.

Semih Bozkuş
21:09 - 23/10/2023 Pazartesi
Güncelleme: 22:21 - 23/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Fidan, İran'da Cumhurbaşkanı Reisi ve Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile bir araya geldi.
Bakan Fidan, İran'da Cumhurbaşkanı Reisi ve Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüştü.


Bakan Fidan, Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılmak üzere İran’ın başkenti Tahran’da temaslarını sürdürüyor.

Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 3+3 formatındaki "Güney Kafkasya'da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu"nun ikinci toplantısı için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Fidan'ın, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldiğini bildirdi.


Paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi." ifadesi kullanıldı.




Burada temaslarını sürdüren Bakan Fidan'ın diğer bir görüşmesi ise Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile oldu.

Dışişleri Bakanlığının X hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda Bakan Fidan'ın Mirzoyan ile bir araya geldiği belirtildi.


Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılmak üzere İran’ın başkenti Tahran’da temaslarına devam eden Bakan Fidan bir görüşme de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile gerçekleştirdi.





#Diplomasi
#İran
#Dışişleri Bakanı
#Hakan Fidan
#İran Cumhurbaşkanı
#İbrahim Reisi
6 ay önce