|

Bakan Gönül'den tek tip askerlik açıklaması

İha
00:00 - 15/09/2010 Çarşamba
Güncelleme: 11:41 - 15/09/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Gönül'den tek tip askerlik açıklaması
Bakan Gönül'den tek tip askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlik çalışmalarıyla ilgili olarak, "Henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi" dedi.

Bakan Gönül, resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Maldivler Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanı Ameen Faisal ile biraraya geldi. Gönül, konuk bakanı bakanlık binasına gelişinde askeri törenle karşıladı. Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Gönül, 2005 yılında tsunami felaketi yaşayan Maldivler'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyarette bulunduğunu ve bu ziyaretin ardından iki ülke arasında işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlattı. Faisal'ın ziyareti kapsamında iki ülke arasında imzalanacak olan 'Çerçeve Anlaşması'yla askeri işbirliği açısından önemli bir ivme kazanılacağını vurgulayan Bakan Gönül, konuk bakan ile savunma sanayi işbirliği, askeri eğitim işbirliği ve diğer askeri konuları görüşme imkanı bulacaklarını söyledi. Gönül, Faisal'ın büyük dedesinin de Sri Lanka'da Türkiye'nin fahri konsolosu olarak görev yaptığını sözlerine ekledi.

Maldivler Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanı Faisal ise, iki ülke arasında oldukça köklü ve uzun süreli ilişkiler bulunduğunu belirterek, davetinden dolayı Bakan Gönül'e teşekkür etti. İki ülke arasında imzalanacak olan 'Çerçeve Anlaşması' ile ilişkilerin derinlik kazanacağını vurgulayan Faisal, ülkesinde faaliyet gösteren birçok Türk okulunun da ilişkilere önemli katkı sağladığını kaydetti.

TEK TİP ASKERLİK

Bakan Gönül, gazetecilerin tek tipi askerlik çalışmasında son durumu sorması üzerine şunları söyledi:

"Henüz nihai kanun tasarısı şekline gelmediği için bir şey söylemek yanlış olur. Bakanlar Kurulu'nda müzakere edilecek aşamaya geldiğinde, daha çok sizlere bilgi verme şansımız olur. Yoksa değişecek bilgileri şimdiden söylemek sizin için de, vatandaşlarımıza ulaşacak mesaj bakımından da yanlış olur. Metin nihai şeklini alsın da, ondan sonra bilgi verelim."

Basında yer aldığı şekliyle Genelkurmay tarafından bir açıklama yapılmadığını belirten Gönül, "Siz nasıl bilgi aldınız bilmiyorum ama bakanlık olarak size verebileceğim bilgi; henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmediğidir" diye konuştu.


14 yıl önce