|

Bakan Koca'dan Ayda paylaşımı: Ve 91 saat sonra tekrar aramızda

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından enkazda arama çalışmaları devam ederken 91'inci saatte mucize yaşandı. Gelen son dakika haberine göre Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ çıkarıldı. Milyonların umudunu yeşerten gelişmenin ardından sağlık durumu merak edilen Ayda'nın ambulans içindeki ilk anlarıyla ilgili iki videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ayda Gezgin. 3 yaşında. Ve 91 saat sonra tekrar aramızda!" ifadelerini kullandı. Ayrıca sağlık görevlilerine acıktığını söyleyen minik Ayda, köfte ve ayran istedi.

11:18 - 3/11/2020 Salı
Güncelleme: 13:49 - 3/11/2020 Salı
Yeni Şafak
Minik Ayda'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Minik Ayda'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından enkazda arama çalışmaları devam ederken 91'inci saatte Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından minik Ayda sağ olarak çıkarıldı. Ayda'nın annesinin de enkazın altında olduğu öğrenildi. Çocuğu kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı" dedi.

Sağlık durumu merak edilen minik Ayda'nın hastaneye götürülürken çekilen videosu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter'dan paylaşıldı. Bakan Koca o görüntüleri "Ayda Gezgin. 3 yaşında. Ve 91 saat sonra tekrar aramızda!" sözleriyle paylaştı.



#ayda gezgin
#izmir
#deprem
4 yıl önce