|

Bakan Kurum: Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan yanıt geldi. İstanbul'da çeşitli incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Yeni Şafak
15:48 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 08:16 - 22/10/2018 Pazartesi
AA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığının yer aldığı 183 dönümlük kışlada yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlar doğrultusunda, şehrin her noktasında yeşil alan miktarını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

İstanbul'da devam eden çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alanın yüzde 10 artacağını dile getiren Kurum, Esenler'in yeşil alan eksikliğinin hissedildiği ilçelerden biri olduğunu ifade etti.

"Ata sporlarının ve diğer sporların yapılabileceği alanlar olacak"

Bakan Kurum, sosyal anlamda böyle çalışmalara ihtiyaç olduğunu ve çalışmaların sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burada ata sporları ve diğer sporları yapabilecekleri alanlar olacak. İnsanlar hem oturdukları mekanın yanında vakit geçirebilecekler hem sporlarını yapabilecekler ve doğayla iç içe zaman geçirebilecekler.


Bunları da inşallah kısa zamanda hepsini teker teker açıyor olacağız. Bugün İstanbul'daki millet bahçelerimizi yerinde inceliyoruz. Buradan Başakşehir'i inceleyeceğiz orası da bitme aşamasına geldi.

  • Esenler, Başakşehir, Üsküdar, Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alan, Pendik ve yine Başakşehir'de iki bölge, Hoşdere bunların hepsini en kısa zamanda İstanbul'umuza kazandırıyor olacağız.

"Yıl sonuna kadar açılacak"

Bakan Kurum, çalışmaları devam eden tesislerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yıl sonunda açılacağını kaydetti.

Bakan Kurum ayrıca Kayaşehir Millet Parkı ve Başakşehir Millet Bahçesi kuzey yakası alanında yürüyerek incelemeler yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

  • Kuzey Yakası Projesi adı verilen 280 dönüm yeşil alana sahip Başakşehir Millet Bahçesi'nde, üzerinde 5 bin 300 ağaç ve 46 tür bitkiden oluşan koku bahçesi, biyolojik gölet, çocuk parkları, oturma alanları, bisiklet parkuru ve yürüme alanları var.
#Murat Kurum
#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Askeri arazi
5 yıl önce