|

Bakan Şahin: 301 için 5-6 alternatif hazır

Adalet Bakanı Şahin, 301 maddenin değiştirilmesine yönelik önerilerin Bakanlar Kurulunun ilk toplantısında görüşüleceğini açıkladı.

Bilal Çetin
00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:20 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Şahin: 301 için 5-6 alternatif hazır
Bakan Şahin: 301 için 5-6 alternatif hazır

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin 301 madde ile değişikliği ile ilgili önerilerin Bakanlar Kurulu ilk toplantısında gündeme geleceğini açıkladı. Bakan Şahin, meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, TCK'nın 301 maddesi ile ilgili 5-6 tane değişiklik önerisinin hazırladıklarını söylerken, "Biz konudaki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Yakında Bakanlar Kurulu gündemine getireceğiz. Bu Olly Rehn'in bugün yaptığı açıklamalarla ilgili değil. Biz zaten çalışmalarımızı yapıyoduk" diye konuştu.

PAZARTESİ GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Adalet Bakanı Şahin, 301 madde ile ilgili değişikliğin tasarı olarak meclis gündemine getirileceğini açıklarken, " Her hafta bakanlar kurulundan AB konusu görüşülüyor. Dışişleri Bakanımız bu konuyu gündeme getirirse 301 madde ile ilgili önerilerimizi ben de bakanlar kuruluna sunacağım. Değişikliğin en kısa sürede meclis gündemine gelmesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

301'DEKİ ÖNERİLER

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan TCK'nın 301 maddesi ile ilgili değişiklik önerisinde "Türklüğü" yerine " Türk Milleti" ifadesinin yazılmasının yanı sıra bu maddeden dava açılabilmesi için Adalet Bakanının izin verilmesi sisteminin getirilmesinin de bulunduğu öğrenildi. Madde yer alan "aşağılanan" ifadesinin yerine "tahkir ve tezyif" ifadesinin yazılmasına yönelik önerininde bulunduğu öğrenildi. Adalet Bakanlığının önerileri arasında cezanın alt ve üst sınırlarının azaltılmasına önerisinin de bulunduğu ifade edildi.

17 yıl önce