|

Bakan Soylu Karkamış'taki operasyon anonslarına ilişkin konuştu: Maksadını aşmış bir ilan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki bazı camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna ilişkin konuştu. Bakan Soylu, "Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmalarıdır." ifadelerini kullandı. Öte yandan, Gaziantep Valisi Davut Gül sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

00:36 - 17/08/2022 Wednesday
Güncelleme: 00:56 - 17/08/2022 Wednesday
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Gaziantep'in Suriye sınırında bulunan Karkamış ilçesinde camilerden gece yarısı anons yapıldı.

Anonsta "Kahraman Türk ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın ve dikkatli olsun." ifadeleri kullanıldı.

"MAKSADINI AŞMIŞ BİR ANONS"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,
"Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda vali bey ile biraz önce konuştuk. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu. Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış."
dedi.

"SOĞUK KANLI OLUNMALI"

Bakan Soylu, "
Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tekit ettiğimi söylemek istiyorum."
ifadelerini kullandı.


SORUMLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gaziantep Valisi Davut Gül de sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Vali Gül,
"Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır."
açıklamasında bulundu.

#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Gaziantep
#Anons
2 years ago