|

Bakan Varank konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Burdur Üniversitesi'nde 15 Temmuz şehidi ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın ismini taşıyan kütüphanenin açılışında duygulu anlar yaşadı. Bakan Varank, ağabeyinin adını zikrettiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve açılışa katılanlar Bakan Varank’ın duygu dolu anlarına alkışlarla destek oldu.

Yeni Şafak
20:45 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 20:46 - 2/12/2018 Pazar
IHA
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın duygu dolu anlarında Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sarılarak destek oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın duygu dolu anlarında Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sarılarak destek oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) bir dizi açılış ve ziyaret programlarına katılmak üzere Burdur’a geldi.



15 Temmuz şehidi abisinin isminin verildiği kütüphanenin açılışında duygulandı

  • MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’ndeki Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank şunları söyledi: "Burdur, tarihiyle müsemma, bir ilim ve irfan şehri. Piri Baba, Divan Baba, Hecin Dede, Hacı Rahmi Sultan, Hafız Osman Nuri Efendi gibi nice büyük isimler, sadece bu şehrin değil, tüm Anadolu’nun mayasını yoğurdu. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Burdur’u temsilen ilk meclisimizde mebusluk yaptı. Uzun yıllar hasretle beklenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 2006 yılında Burdur’a kazandırdık. Maşallah, üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyüyor.
    Şimdi de üniversitemize ve Burdur’umuza yakışır şekilde çok güzel bir kütüphaneyi açıyoruz. Merhum ağabeyim İlhan Varank isminin bu esere verilmesi beni oldukça duygulandırdı
    " dedi.

Bakan Varank gözyaşlarına hakim olamadı

Bakan Varank, ağabeyinin adını zikrettiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada açılışa katılanlar ise Bakan Varank’ın duygu dolu anlarına alkışlarla destek oldular.

  • Bakan Varank daha sonra, “
    Muhtemelen konuşmamı da bitiremeyeceğim. Bu eserler şehrimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum
    ” diyerek kürsüden indi.

15 Temmuz Şehidi Prof. Dr. İlhan Varank kimdir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, 15 Temmuz gecesi önce Vatan Caddesi’ne gitti. Oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne koştu. Belediye önünde halka ateş açan darbeciler tarafından vurularak şehit edildi.

1971 doğumlu olan Prof. Dr. İlhan Varank, hayatını eğitime adamıştı. Varank, çok küçük yaşlarda İsmailağa Kuran Kursunda hafızlık eğitimi aldı ancak tamamlamadı. Necatibey Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olur olmaz hiç düşünmeden sokağa çıkan ve Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü önünde kalabalıkların arasına karışan Prof. Dr. İlhan Varank, darbecilerin planlarını bozmak için canını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa dökülen halkın direnişi sonuç verdi ve Vatan Caddesi’ne gelen darbeci askerler teslim oldu. Yalnız darbe henüz bitmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çatışma olduğunu öğrenen İlhan Hoca, direnişini sürdürmek için hemen oraya koştu.

“Burası Çanakkale’dir”

Darbeciler ele geçirdikleri İBB'nin Başkanlık Girişi önünde halkı hedef alarak ateş etmeye başladı. Her sıkılan kurşunda bir kişi yere düştü. Etrafındaki insanlara ağabeylik yapıp onları koruyan Varank, gençlere ateş edilen yerleri göstererek uyardı. Prof. Dr. İlhan Varank, “Burası Çanakkale'dir” diye bağırdığı sırada darbecilerin sıktığı kurşunla yer düştü. Yarası ağırdı ama o pes etmedi, etrafındaki insanlara “Sakın korkmayın” dedi. Varank’ı hemen bir arabaya bindirip hastaneye gönderdiler. İlhan Hoca hastanede şehit düştü.

İlhan Varank’ın vurulduğu yerde kalan telefonu, kısa bir süre sonra çaldı. Yardım ettiği gençlerden biri telefonu açtı ve "
Ağabey, bu telefonun sahibi çok yiğit biriydi, az önce vuruldu, götürdüler
" dedi.

“Bizim de imanımız vardır”

Hayatını eğitime adayan Prof. Dr. İlhan Varank için ilk olarak çalıştığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Varank için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, öğretim üyeleri ve öğrencileri ve yakınları katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kuranı Kerim okunarak, dualar edildi. Törenin ardından Varank’ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii’ne götürüldü. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların tankı topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular” dedi.

FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada 45 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın ismi, Balıkesir’de bulunan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’ne, İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Manisa Salihli Şehit Prof. Dr. İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu’na, Mardin Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu’na, İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, MAKÜ'de yeni açılan kütüphaneye verildi.



#Burdur
#Açılış
#Mustafa Varank
#Mehmet Muharrem Kasapoğlu
5 yıl önce
default-profile-img