|

Bakan'a yapılan benzetmeye Şahin tepki gösterdi

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 73. Toplantısı Ankara'da yapılıyor. Yapacağı benzetmeyi Bağış'ın espri olarak kabul etmesini temenni ettiğini belirten Rum Milletvekili Takis Hacıgeorgiu, Bağış'ı müşterisi olmayan küçük bakkal satıcısına benzeterek, Türkçe, 'Aylak bakkal bla bla (nokta nokta) tartar' demesi üzerine toplantıya Eş Başkanlık yapan Gaziantep Milletvekili Ali Şahin tepki gösterdi.

Yenisafak.com.tr/Politika
00:00 - 6/12/2013 Friday
Güncelleme: 12:21 - 6/12/2013 Friday
Yeni Şafak
Bakan'a yapılan benzetmeye Şahin tepki gösterdi
Bakan'a yapılan benzetmeye Şahin tepki gösterdi

Devam eden toplantının ilk gününde Rum Milletvekili Takis Hacıgeorgiou, AB Bakanı Bağış'ın 'Kıbrıs'ın en tanınmış hayvanı, inatçılığıyla bilinen katırlardır' şeklinde ifade kullandığını iddia etti.

Toplantıya eş Başkan Afif Demirkıran'ın İstanbul'da aday tanıtım toplantısında bulunuyor olması nedeniyle eş başkanlık yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Rum Milletvekilinin benzetmesini etik bulmadığını söylerek tepki gösterdi.

Hacıgeorgiou'nun benzetmesini kabul edilebilir bir benzetme olarak da görmediğini vurgulayan Şahin, "Güney Kıbrıs Rum Kesiminin AB Dönem Başkanlığı söz konusu olduğunda Almanya Başbakanı Angela Merkel'in danışmanı, Hristiyan Demokrat Parti Ekonomi Konseyi Başkanı Kurt Lauk, Kıbrıs Rum kesimini kastederek, 'sosis deposu köpeklere teslim edilemez' ifadesini kullanmıştı. Biz o zaman bunu da etik bulmamıştık." diyerek Rum tarafına dolaylı bir missilleme de bulunmuş oldu.

Avrupa Demokrasisi Alzheimer Süreci Yaşıyor

Türkiye'ye demokrasi baskısı uygulayan Avrupa Birliği'nin kendisine de bakması gerektiğini söyleyen KPK Eş Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ali Şahin "Avrupa içlerinde yükselen İslamafobi ve yabancı düşmanlığını neyle açıklayacağız?Avrupa içlerinde yaşayan Romanların hakları konusunda ne kadar tatminkarız? İtalya sahillerinde ölüme terkedilen göçmenlerin yaşam hakları konusunu Avrupa Birliği nasıl açıklayacak? Seçilmiş bir iktidarı devirmeye yönelik şiddet sarmalı Gezi olaylarını demokrasi ve özgürlük olarak tanımlayan Avrupa Birliği'nin Mısır'da seçilmiş bir iktidarı kanlı bir şekilde deviren darbecilere karşı sessizliğini nasıl yorumlayacağız? Avrupa demokrasisi bir Alzheimer süreci yaşıyor" dedi.

10 years ago